BROJNI NOVITETI

Elon Musk uvodi video i audio pozive na X, ali i mijenja politiku privatnosti

Elon Musk uvodi video i audio pozive na X, ali i mijenja politiku privatnosti

Elon Musk planira uvesti video i audio pozive na nedavno rebrandiranoj platformi X, poznatijoj kao Twitter. Time jedan od najbogatijih ljudi na svijetu nastavlja sa širim planovima za stvaranje platforme koja nudi niz usluga izvan sfere društvenih medija.

U objavi na njoj, Musk je otkrio da će omogućiti značajke poziva na iOS, Android, Mac i PC uređajima, pri čemu usluga ne zahtijeva telefonski broj korisnika, što je bitno u smislu zaštite privatnosti. Nije tom prilikom naveo datum uvođenja noviteta, ali je izjavio da će X učinkovito funkcionirati u novom smjeru i da će to biti jedinstvena ponuda. Što će biti zanimljivo za vidjeti u praksi s obzirom na brojnu konkurenciju koja nudi identične usluge.

Naznačio je i da želi transformirati X u aplikaciju za sve, nudeći usluge koje obuhvaćaju poruke i pozive, bankarstvo i kupovinu, što su postavke slične Tencentovom WeChatu. Tijekom procesa rebrandinga, izvršna direktorica X-a Linda Yaccarino također je dodala da revizija dizajna samo označava početak transformacije tvrtke za globalno tržište.

U zasebnom ažuriranju X će proširiti količinu podataka koje prikuplja od korisnika. Počeo ih je već i obavještavati o ažuriranoj politici privatnosti, objašnjavajući da može prikupljati i koristiti njihove biometrijske podatke za sigurnost, zaštitu i identifikaciju.

Također, Musk je opetovano izjavio da želi osloboditi platformu društvenih medija od neautentičnih korisničkih računa i usmjeriti više korisnika prema plaćenoj usluzi, što bi mogao biti razlog zašto želi povećati količinu podataka koje X prikuplja.

Uz to, X planira početi prikupljati druge informacije, uključujući radnu i obrazovnu povijest korisnika te aktivnosti traženja posla. Ta nova pravila koja će vrijediti na platformi stupit će na snagu 29. rujna.