NASTAVAK RASTA

Digitalne pretplate dosegnut će trilijun dolara vrijednosti do 2028. godine

Digitalne pretplate dosegnut će trilijun dolara vrijednosti do 2028. godine
Depositphotos

Nova studija Juniper Researcha  otkrila je da će do 2028. prihod od ekonomije pretplate dosegnuti 996 milijardi USD, u odnosu na 593 milijarde USD 2024. što je značajan porast od 68 posto.

Taj će rast proizaći iz proliferacije pretplata u širi raspon segmenata, kao što su mobilnost kao usluga, fizičke kutije za robu i usluge dostave.

Platforme za upravljanje pretplatama, kao što su Recurly i Zuora, sve više nude načine za smanjenje odljeva i podržavaju različite opcije plaćanja, potičući ukupni rast.

Nekoliko istaknutih tržišta pretplate trenutno prolazi kroz regulatorne promjene. SAD su među prvima koje su implementirale propise, osiguravajući jednostavno otkazivanje svojim računom za 'klikni za otkazivanje'. Iako će to povećati odljev korisnika, trgovci pretplatom povećat će svoja ulaganja u zadržavanje kupaca; stvaranje mogućnosti za tvrtke za upravljanje pretplatom.

Juniper Research otkrio je da se platforme za upravljanje pretplatom trebaju više usredotočiti na tehnologije za smanjenje odljeva, uključujući ponovne pokušaje inteligentnih kartica, da bi prešle u ovaj prostor. Upotrebom mogućnosti strojnog učenja, trgovci mogu steći bolje razumijevanje potrošačkih razloga za otkazivanje, proaktivno izdajući personalizirane nagrade za vjernost kako bi spriječili odljev.

Istraživanje je pokazalo da hiperpersonalizacija može značajno poboljšati zadržavanje, posebno putem algoritamskog prilagođavanja proizvoda. Predviđa se da će dvije industrije koje su najdalje napredovale u ovom prostoru, digitalna glazba i digitalni video, dosegnuti zajednički prihod od 370 milijardi dolara do 2028.; olakšano personaliziranim proizvodima poput 'Spotify Wrapped'.

Istraživanje preporučuje da platforme za upravljanje pretplatama ulažu u AI za praćenje potrošača. Poboljšane mogućnosti uvida u podatke značajno će pomoći u održavanju odnosa s klijentima; omogućavanje optimiziranih marketinških strategija.