CES 2022: Google obećao bolju povezanost uređaja

CES 2022: Google obećao bolju povezanost uređaja

Foto: DepositPhotos

Appleovi korisnici jako vole isticati jednostavnost postavljanja, uparivanja i prebacivanja između svih njihovih uređaja. Ali, uz nekoliko iznimaka, to je nešto što korisnici Androida nisu uistinu mogli iskoristiti. I Google to najavljuje promijeniti, odnosno, najavio je tijekom CES sajma u Las Vegasu.

Kroz niz dodataka značajki koji će se dogoditi tijekom 2022., Google će donijeti besprijekorno uparivanje, prebacivanje uređaja, postavljanje i još bolju integraciju s Windows računalima na Android i OS Chrome.

Kao što je čest slučaj sa značajkama Googlea i Androida, nije poznato kad će stići, a i kad počnu stizati, nije poznato kad će to svima biti omogućeno. Ali, to je druga priča...

Bitnije je ono što se najavilo. Chromebookovi će prepoznati uređaje opremljene s Fast Pair i dovršiti postupak uparivanja jednim klikom. Nadalje, Google će omogućiti postavljanje novog Chromebooka pomoću Android pametnog telefona – uključujući Google korisnički račun i lozinku za Wi-Fi.

Ako netko želi koristiti te iste uređaje sa svojim Android TV-om ili Google TV... I to dolazi!

A kada počnete dodavati uređaje s omogućenim Amazonovim Matterom u svoj dom, moći ćete koristiti Android pametni telefon da ih brzo postavite i dodate u aplikaciju Google Home. Dakle, na sve se mislilo.

Google također donosi mogućnost otključavanja Chromebooka, Android tableta ili Android telefona pomoću pametnog sata Wear OS, uz trenutno dostupnu opciju otključavanja Chromebooka obližnjim Android telefonom.

Android telefoni kao što je Pixel 6 Pro, koji su opremljeni Ultra-Wideband, mogu se koristiti kao ključ od automobila bez vađenja telefona iz džepa. Zatim, možete podijeliti svoj ključ s prijateljima ili članovima obitelji ako zatrebaju posuditi vaš automobil...

Chromebook će u bliskoj budućnosti prepoznavati glazbeni ukus zahvaljujući Android pametnom telefonu pa to koristiti kod prebacivanja s uređaja...

Ukratko, Google će pokušati na što bolji način "izbrisati" postojeće prepreke pa učiniti iskustvo korištenja više uređaja besprijekornim. Ali, više detalja nakon što sve ovo uistinu krene u praksi!

Još iz kategorije

Stručnjaka za kibernetičku sigurnost potrebno je više nego ikad

Stručnjaka za kibernetičku sigurnost potrebno je više nego ikad

27.05.2022.

Tijekom dvodnevne Cyber Expo 2022 konferencije usmjerene na trendove i izazove iz područja kibernetičke sigurnosti, na Algebrinom novom kampusu u Zagrebu održana su brojna stručna predavanja, panel rasprava „Kako privući i zadržati stručnjake za kibernetičku sigurnost“ te Microsoftov trening na temu sigurnosti, usklađenosti i identiteta, koji polaznike priprema za stjecanje certifikata, odnosno polaganje ispita Microsoft SC-900.

Microsoft Edge dobiva besplatni VPN, ali postoji kvaka

Microsoft Edge dobiva besplatni VPN, ali postoji kvaka

26.05.2022.

Microsoft u internetski preglednik Edge dodaje besplatnu virtualnu privatnu mrežu ili VPN (virtual private network), ali uz jednu podosta bitnu napomenu - postoji ograničenje njegova korištenja u smislu prometa.

Usluga Street View slavi 15. rođendan

Usluga Street View slavi 15. rođendan

26.05.2022.

Još 2007. godine Google je objavio prve Street View fotografije San Francisca, New Yorka, Las Vegasa, Miamija i Denvera. Od tada, prepoznatljivi Street View automobili opremljeni kamerama fotografirali su više od 220 milijardi Street View fotografija i prešli više od 16 milijuna km - što je jednako obilasku oko zemaljske kugle više od 400 puta! Uz fotografiranje na razini ulice, Street View fotografije zabilježile su unutar kulturnih znamenitosti, svemira i duboko u ocean.