Aircash uskoro uvodi i Google Pay i Apple Pay

Aircash uskoro uvodi i Google Pay i Apple Pay

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Mastercard cilja na populaciju koju i mi gađamo, a to su dinamičniji i inovativniji ljudi, koji su spremni na prihvaćanje novih tehnologija. Isto tako, oboje smo poprilično fokusirani na sport što nam je još jedna zajednička točka, ističe za ICTbusiness.info osnivač Aircasha Hrvoje Ćosić.

„Drugim riječima, riječ je o spoju karaktera kompanija.  Što se tiče same Aircash kartice, riječ je o klasičnoj debitnoj prepaid Mastercard kartici, a jedina razlika je u tome što je povezana s Aircash novčanikom umjesto bankovnim računom. Mi smo kao financijska institucija dužni pratiti potrošnju, upravljati rizicima, kako iz aspekta korisnika, tako i transakcija. Korisnici jednostavno mogu potrošiti samo onoliko novaca koliko imaju na Aircash novčaniku“, pojašnjava Ćosić.

Što se tiče planova, sljedeći korak je uvođenje Google Pay-a i Apple Pay-a, i to do početka proljeća sljedeće godine, ta funkcija jako odgovara uz karakter Aircasha. Sada je Aircash u statusu licencirane institucije za elektronički novac, a licencu je izdala Hrvatska narodna banka. Licenca vrijedi za cijelu EU, a dobivanje licence bilo je nužno jer se Aircash bavi financijama i mobilnim plaćanjima.

„Upisani smo i u EBA (European Banking Authority), koji je krovni regulator i s kojeg je napravljena identifikacija u sve centralne banke EU. Zbog toga možemo poslovati u svih 27 zemlja članica EU. Kada je riječ o tržištu, trenutno smo u Sloveniji i Austriji, gdje imamo dio funkcionalnosti, plan koji će se u skorijem periodu ostvariti je rumunjsko, španjolsko i češko tržište, a kasnije naravno i sve ostale države članice EU“, pojašnjava Ćosić.

Prema njegovim riječima kako bi potakli širenje i na druga tržišta unutar EU, sklopili su suradnju sa španjolskim nogometnim klubom Deportivo Alaves koji se natječe u La Ligi i s njima imaju jedan sponzorski ugovor i model suradnje.

„Nogomet je vrlo popularan, prate ga svi, jer ipak, nije to samo sport. Kroz nogomet se može komunicirati puno novih stvari i usluga, a mogu se raditi i kampanje. Nama su zanimljiva tržišta gdje ima puno naše populacije, poput Njemačke, ali i druga tržišta poput Španjolske, Francuske i Italije. Plan je i na tim tržištima krenuti s prodajom ulaznica za sportske događaje, kao što već imamo u Hrvatskoj“, zaključuje Ćosić.

Još iz kategorije

CES 2022: Google obećao bolju povezanost uređaja

CES 2022: Google obećao bolju povezanost uređaja

13.01.2022.

Appleovi korisnici jako vole isticati jednostavnost postavljanja, uparivanja i prebacivanja između svih njihovih uređaja. Ali, uz nekoliko iznimaka, to je nešto što korisnici Androida nisu uistinu mogli iskoristiti. I Google to najavljuje promijeniti, odnosno, najavio je tijekom CES sajma u Las Vegasu.

Nastavak odličnog poslovanja DataBoxa uz dvoznamenkasti rast

Nastavak odličnog poslovanja DataBoxa uz dvoznamenkasti rast

11.01.2022.

Tržište podatkovnih centara i cloud rješenja nastavlja rast, potvrđuje za ICTbusiness.info direktor DataBoxa Filip Olujić i dodaje da je u svakodnevnom poslovanju, za njih ključno stalno pratiti razvoj tehnoloških rješenja i pravovremeno reagirati na potrebe korisnika.

U 2021. detektiran rekordan broj mjesta curenja podataka

U 2021. detektiran rekordan broj mjesta curenja podataka

08.01.2022.

Tehnologija je toliko napredovala da je malo tko može ignorirati, što znači da većina ljudi s pristupom internetu čuva u digitalnom smislu podosta osobnih podataka, a tako nešto itekako je primamljivo hakerima. I brojke napada koji se tiču „curenja“ podataka ili „data leak site“ (DLS) to itekako dobro otkrivaju.