ICTbusiness TV: Znanje i tehnologija pokreću inovacije

ICTbusiness TV:  Znanje i tehnologija pokreću inovacije

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Krećemo u novu sezonu ICTbusiness TV emisija i to devetu po redu s četiri vrlo zanimljiva razgovora. A u idućim tjednima donosimo niz TV emisija koje će pokrivati velike sajmove koji se polako vraćaju i to Gamescom u Koelnu i IFA u Berlinu.

Na početku nove sezone pogledajte razgovor s Hrvojem Josipom Balenom, predsjednikom HUP ICT-a i suosnivačem Algebre i stanju na domaćem tržištu, očekivanjima HUP ICT-a i svemu što nas čeka u budućem razvoju ICT sektora, kao i planovima razvoja cijelog sektora.

Kako inovacije potiču tržište razgovarali smo s Josipom Majić Predin, suosnivačica Revuta koja govori o tome kako su krenuli u veliku NFT kampanju, što je to Revuto i kako na kvalitetan način upravljati pretplatama što je i osnovna svrha Revuta.

U drugom dijelu emisije razgovaramo s Tomislavom Kosanovićem iz Telelinka, nove kompanije na domaćoj IT sceni koja se želi pozicionirati kao važan igrač u naprednim sistemintegratorskim rješenjima, ali imaju i druge velike planove za domaće tržište.  Telelink Business Services grupa prisutna je na IT tržištu više od 20 godina te je ostvarila snažnu tržišnu poziciju u stvaranju modernog IT-a i komunikacijskih rješenja u cijeloj regiji, a od posljednjeg kvartala prošle godine direktno prisutna je s uredom i u Hrvatskoj.  Telelink Business Services grupa je izlistana na burzi i bilježi kontinuiran rast i uz to je dugogodišnji regionalni partner najvećim svjetskim brendovima s najvišim partnerskim statusima kao što su Cisco , IBM, VMware, Dell/EMC, Microsoft, ServiceNow i brojnim drugima

Za kraj ove prve TV emisije u novoj sezoni je razgovor s Joeom Baguleyom, potpredsjednikom i CTO-om VMwarea za EMEA regiju koji ističe kako je budućnost u oblaku, virtualizaciji aplikacija. Jedan cloud neće moći napraviti sve što vam treba u budućnosti, ističe Baguley i dodaje da je to kao da smo 1997. rekli da ćemo sve danas napraviti na Compaqu.

Danas se samo kaže ja idem na Google, Amazon ili Microsoft, pojašnjava Baguley i yaključuje da umjesto toga, ne treba planirati infrastrukturu već treba planirati aplikacije i njihov menadžment.

Još iz kategorije

ICT na TI: Važnost kibernetičke sigurnosti

ICT na TI: Važnost kibernetičke sigurnosti

05.10.2022.

Kibernetička sigurnost danas je veliki problem, a mnoe tvrtke tome još uvijek ne pridaju mnogo pažnje. Čak 64 posto tvrtki u svijetu bilo je izloženo najmanje jednom obliku kibernetičkog napada, a 95 posto ovakvih napada uzrokovano je ljudskim faktorom.

ICTbusiness TV: Gamescom pokazao snagu gaming industrije

ICTbusiness TV: Gamescom pokazao snagu gaming industrije

04.10.2022.

Ovogodišnji Gamescom koji je krajem kolovoza održan u Koelnu u Njemačko imao je sveukupno 265 tisuća posjetitelja. Iako je ovo manja brojka od prošlog izdanja sajma u 2019. godini, Gamescom je uspješno odradio organizaciju ovoliko velikog eventa, pogotovo nakon dvije godine održavanja u digitalnom obliku zbog pandemije koronavirusa.

ICT na TI: Digitalizacija holdinga i objedinjavanje IT resursa

ICT na TI: Digitalizacija holdinga i objedinjavanje IT resursa

14.09.2022.

Zagrebački holding jedna je od najvećih domaćih tvrtki po broju zaposlenih, ali i poslovima koje obavljaju njezine podružnice za Grad Zagreb kao glavni i najveći grada u Hrvatskoj.  Stoga je digitalizacija i digitalna transformacija Zagrebačkog holdinga prioritete i iznimno važna za bolje funkcioniranje grada i lakši život njezinih građana.