ICTbusiness TV: Veliko iskustvo omogućuje rast

ICTbusiness TV: Veliko iskustvo omogućuje rast

Pred vam je još jedna ICTbusiness TV emisija, prije našeg serijala od nekoliko emisija s netom održanog sajma MWC 2022 u Barceloni. U prvom dijelu emisije razgovarali s predsjednikom Uprave IN2 Grupe Denisom Jašarevićem o 30 godina kompanije, novo akviziciji, planovima razvoja i očekivanjima na tržištu.

Prema njegovim riječima rješenja MCS grupe danas koristi 2.000 timova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, 600 timova u specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti te 70 poliklinika raznih djelatnosti, što dovoljno govori o doprinosu koji će imati u poslovanju IN2 grupe u ovom segmentu.

Tridesetogodišnje iskustvo u razvoju softvera za brojne industrijske vertikale osiguralo je brzu i kvalitetnu prilagodbu gotovo svim zahtjevima brojnih korisnika u privatnom i javnom sektoru, pojašnjava Jašarević.

U drugom dijelu emisije razgovarali smo s Matijom Bilandžijom iz tvrtke Dinolab koji je nakon godina rada i života u Njemačkoj odlučio tvrtku koja se bavi mikrofonskim sustavima i govornicama osnovati u Hrvatskoj. On ističe kako se govornice na kojima je radio nalaze od njemačkog Bundestaga, pa do Hrvatskog sabora ali i mnogobrojnih kongresnih centara i hotela.

Uz taj posao govori nam i LiFi, odnosno prijenosu podataka putem svjetla koji je zapravo zamjena za WiFi jer omogućuje veću sigurnost, sustav radi samo na optičkoj vidljivosti a koristi bilo infracrveni spektar ili neki drugi dio spektra nevidljiv ljudskom oku.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Najveća domaća IT konferencija Infobip Shift

ICTbusiness TV: Najveća domaća IT konferencija Infobip Shift

30.11.2022.

Nakon što je prije svega zbog promjena posljednjih godina zauvijek nestala dotad najveća domaća IT konferencija WinDays, a slično se dogodilo i s nekoliko manjih konferencija uvjerljivo najvećom postaje i ostaje Infobip Shift.

ICT na Ti:  Digitalizacija prodaje automobila

ICT na Ti: Digitalizacija prodaje automobila

29.11.2022.

Neostar je od početka najavljivao da će platforma postati eko-sustav za rabljena vozila koji će ponuditi cjelovito digitalizirano iskustvo kupnje, prodaje i održavanja automobila, ističe Dimitrije Trbović u novoj ICT na Ti televizijskoj emisiji.

ICT na Ti: Važnost zaštite osobnih podataka

ICT na Ti: Važnost zaštite osobnih podataka

28.11.2022.

Stanje usklađenosti u Hrvatskoj nezadovoljavajuće s obzirom na činjenicu da je prošlo više od 4 godine od početka primjene GDPR-a kao strogo obvezujućeg propisa tvrdi u ICT na Ti TV emisiji stručnjak za zaštitu osobnih podataka i urednik GDPR Croatia Igor Barlek.