ICTbusiness TV: Veliko iskustvo omogućuje rast

ICTbusiness TV: Veliko iskustvo omogućuje rast

Pred vam je još jedna ICTbusiness TV emisija, prije našeg serijala od nekoliko emisija s netom održanog sajma MWC 2022 u Barceloni. U prvom dijelu emisije razgovarali s predsjednikom Uprave IN2 Grupe Denisom Jašarevićem o 30 godina kompanije, novo akviziciji, planovima razvoja i očekivanjima na tržištu.

Prema njegovim riječima rješenja MCS grupe danas koristi 2.000 timova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, 600 timova u specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti te 70 poliklinika raznih djelatnosti, što dovoljno govori o doprinosu koji će imati u poslovanju IN2 grupe u ovom segmentu.

Tridesetogodišnje iskustvo u razvoju softvera za brojne industrijske vertikale osiguralo je brzu i kvalitetnu prilagodbu gotovo svim zahtjevima brojnih korisnika u privatnom i javnom sektoru, pojašnjava Jašarević.

U drugom dijelu emisije razgovarali smo s Matijom Bilandžijom iz tvrtke Dinolab koji je nakon godina rada i života u Njemačkoj odlučio tvrtku koja se bavi mikrofonskim sustavima i govornicama osnovati u Hrvatskoj. On ističe kako se govornice na kojima je radio nalaze od njemačkog Bundestaga, pa do Hrvatskog sabora ali i mnogobrojnih kongresnih centara i hotela.

Uz taj posao govori nam i LiFi, odnosno prijenosu podataka putem svjetla koji je zapravo zamjena za WiFi jer omogućuje veću sigurnost, sustav radi samo na optičkoj vidljivosti a koristi bilo infracrveni spektar ili neki drugi dio spektra nevidljiv ljudskom oku.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Tehnologije donose velike promjene

ICTbusiness TV: Tehnologije donose velike promjene

23.06.2022.

Kao futuristica iz Silicijske doline koja se bavi prepoznavanjem tehnoloških prilika za Nokiju i njene korisnike, Leslie Shannon govori o onome što nas čeka u budućnosti, ističe za ICTbusiness TV.

ICT na Ti: Microblink proveo unutarnju transformaciju i nastavlja rast

ICT na Ti: Microblink proveo unutarnju transformaciju i nastavlja rast

13.06.2022.

Microblink koji razvija napredna rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji čiju tehnologiju koristi preko 100 milijuna ljudi u više od 60 zemalja svijeta, zahvaljujući uspješnoj transformaciji organizacijskog modela i razvoju novih globalno uspješnih rješenja, dodatno je ubrzala rast te je u posljednjih godinu dana više no udvostručila broj zaposlenih, na njih 300, u svoja dva ureda, u Zagrebu i New Yorku, a do kraja ove godine cilj je imati oko 400 zaposlenika, ističe za ICTbusiness.info u emisiji ICT na Ti Igor Strejček, globalni potpredsjednik za operativne poslove i direktor za Hrvatsku.

ICTbusiness TV: Velika važnost ulaganja u infrastrukturu

ICTbusiness TV: Velika važnost ulaganja u infrastrukturu

03.06.2022.

Ulaganja u 5G infrastrukturu vrlo su velika, a kako za ICTbusiness TV govori predsjednik Uprave Telemach Hrvatska i Slovenija Adrian Ježina 5G signalom pokriveni su Istra i velik dio Primorja, intenzivno se uvodi i na otoke pa će do početka turističke sezone najbržom 5G mrežom Telemach pokriti cijelu Hrvatsku.