ICTbusiness TV: Velike promjene pred nama

ICTbusiness TV: Velike promjene pred nama

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Usprkos tome što se mnoge stvari još uvijek nisu vratile na staro ICTbusiness TV ide dalje u virtualnom obliku kao i već više od godinu dana. Iako bi neki mogli reći kako je to zapravo super sjediš u uredu i u doticaju si sa svima ipak je to za proizvodnju TV emisije veliki izazov usprkos tehnologiji.

Stoga u ovoj emisiji o novim tehnologijama i rješenjima razgovaramo s Davorom Malojčićem, generalnim direktorom IBM tehnoloških usluga za srednju i istočnu Europu. Prema njegovim riječima kriza je pokazala da je upravo o IT-iju ovisilo hoće li tvrtka nastaviti uspješno poslovati ili ne.  Slijedom stoga on očekuje da će potražnja za rješenjima računarstva u oblaku, a prvenstveno tu mislim na hibridna cloud rješenja koja donose skalabilnost, visoke sigurnosne standarde i robusnost i dalje rasti. IDC ove godine predviđa rast od 20% u uslugama upravljanja oblakom.

Međutim oblaku se ne može pristupiti stoga u drugom dijelu emisije donosimo razgovor s Viktorom Pavlinićem predsjednikom Uprave Telemach Hrvatska koji govori u kojem će smjeru ići njihove investicije, pitali smo ga i o Optimi Telekomu, EON usluzi.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Kreće nova sezona

ICTbusiness TV: Kreće nova sezona

10.09.2021.

Upravo rećemo u već sedmu sezonu ICTbusiness TV-a i nakon prošlogodišnje sezone kada događanja nije bilo, kada su bila zatvaranja, rad od kuće, bolje rečeno rad od bilo kuda gdje se stiglo u ovoj sezoni očekujemo da će se to promijeniti. Neka događanja smo već pripremili i to će te vidjeti u narednim emisijama. Pritom za početak listopada pripremamo i novu ICTbusiness TV emisiju koja će biti drugačija, a trudit ćemo se da u nju uvijek pozovemo zanimljive goste. No to neka ostane iznenađenje još neko vrijeme.

ICTbusiness TV: Optika i 5G mreže dolaze i guraju gospodarstvo

ICTbusiness TV: Optika i 5G mreže dolaze i guraju gospodarstvo

24.06.2021.

Završavamo i drugu sezonu ICTbusiness TV-a, bolje rečeno jednu i pol sezonu koja je napravljena u zaista vrlo zanimljivim uvjetima bez konferencija, sajmova, press konferencija, bez druženja uživo sve nekako drugačije upravo zahvaljujući tehnologijama i rješenjima o kojima pričamo pravom smislu virtualno.

ICTbusiness TV: Brza i efikasna softverska rješenja za svakodnevni posao potpomognuta softverskim robotima

ICTbusiness TV: Brza i efikasna softverska rješenja za svakodnevni posao potpomognuta softverskim robotima

08.06.2021.

Poslovanje u današnje doba traži kombinaciju nekadašnjih strogo odvojenih IT rješenja, svi žele brzu i efikasnu tranziciju s postojećeg na novi sustav, kvalitetnu implementaciju, a kada se tome dodaju i softverski roboti rješenje je tu. Upravo su to teme nove ICTbusiness TV emisije.