ICTbusiness TV: Velike promjene pred nama

ICTbusiness TV: Velike promjene pred nama

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Usprkos tome što se mnoge stvari još uvijek nisu vratile na staro ICTbusiness TV ide dalje u virtualnom obliku kao i već više od godinu dana. Iako bi neki mogli reći kako je to zapravo super sjediš u uredu i u doticaju si sa svima ipak je to za proizvodnju TV emisije veliki izazov usprkos tehnologiji.

Stoga u ovoj emisiji o novim tehnologijama i rješenjima razgovaramo s Davorom Malojčićem, generalnim direktorom IBM tehnoloških usluga za srednju i istočnu Europu. Prema njegovim riječima kriza je pokazala da je upravo o IT-iju ovisilo hoće li tvrtka nastaviti uspješno poslovati ili ne.  Slijedom stoga on očekuje da će potražnja za rješenjima računarstva u oblaku, a prvenstveno tu mislim na hibridna cloud rješenja koja donose skalabilnost, visoke sigurnosne standarde i robusnost i dalje rasti. IDC ove godine predviđa rast od 20% u uslugama upravljanja oblakom.

Međutim oblaku se ne može pristupiti stoga u drugom dijelu emisije donosimo razgovor s Viktorom Pavlinićem predsjednikom Uprave Telemach Hrvatska koji govori u kojem će smjeru ići njihove investicije, pitali smo ga i o Optimi Telekomu, EON usluzi.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Snažan rast ICT industrije

ICTbusiness TV: Snažan rast ICT industrije

14.01.2022.

Veliku obljetnicu obilježio je HUP ICT i to svojih prvih dvadeset godina, a na skupu koji je održan tom prilikom govorilo se ne o prošlosti nego o tome što nam donosi budućnost i kako je uhvatiti. HUP-ICT se već dugi niz godina sustavno zalaže za ostvarenje ove nove mogućnosti za sve tvrtke koje do sada nisu mogle povući dovoljno sredstava za svoje inovativne projekte putem poziva za istraživanje, razvoj i inovacije, a što bi trebalo omogućiti daljnji brži rast sektora.

ICTbusiness TV:  Digitalizacija i 5G guraju rast

ICTbusiness TV: Digitalizacija i 5G guraju rast

28.12.2021.

Pred vama je posljednja ICTbusiness TV emisija u 2021. godini malo drugačija nego inače jer planiramo za 2022. godinu zaista mnoštvo noviteta. Na konferenciji Hrvatske udruge poslodavaca 'Tehnološki napredak - osnova za gospodarsku konkurentnost Hrvatske' ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić potvrdio je da postoji otpor u lokalnim sredinama prema gradnji infrastrukture za 5G mrežu, ali naglasio da se to rješava. Pritom je napomenuo kako će Vlada ICT industrija promicati kao vertikalnu industriju u Strategiji pametne specijalizacije prema Europskoj komisiji.

ICTbusiness TV:  Umjetna inteligencija donosi brzi razvoj

ICTbusiness TV: Umjetna inteligencija donosi brzi razvoj

13.12.2021.

Velika tema ne samo današnjeg IT-a već i politike je umjetna inteligencija, a o tome što ona donosi, kako se razvijaju rješenja bazirana na umjetnoj inteligenciji razgovaramo s naša dva sugovornika Željkom Krizmanićem iz BIRD inkubatora i Goranom Kalanjem iz Serengetija.