ICTbusiness TV: Televizija ima budućnost

ICTbusiness TV: Televizija ima budućnost

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Ovogodišnja konferencija NEM, održana u Dubrovniku, definitivno je pokazala da će televizija opstati, da je bitan sadržaj i njegova kvaliteta bilo da je riječ o priči koja stoji iza njega ili sama tehnička kvaliteta. Pritom se jasno pokazalo da svi žele u proizvodnju sadržaja, ali da ona nije nimalo jeftina bilo da je riječ o njegovu stvaranju u smisli kreacije bilo tehnike.

Na NEM-u u Dubrovniku smo imali prilike razgovarati s ministricom kulture i medija Ninom Obuljen Koržinek o novoj zakonskoj regulativi i načini kako poticati stvaranje novog i kvalitetnog sadržaja. O tome smo razgovarali i s Matejom Lončarićem operativnim direktorom za video produkciju i medijske brendove u 24 sata.

O tehničkim asketima razgovarali smo s Jeanom Mazelom iz Canona koji govori o budućnosti produkcije u njezinom tehničkom dijelu. Zanimljivo, na kraju je tu razgovor s Jasminom Lakobrijom voditeljicom produkcije u Telekomu Srbija koja govori zašto se jedan telekom odlučio za proizvodnju vlastita sadržaja. Ovo je posljednja emisija u sezoni 2021/2022, a sljedeća emisija dolazi u rujnu ove godine, a ekipa ICTbusiness TV-a želi vam dobar odmor tijekom ljeta.

 

 

Još iz kategorije

ICT na Ti:  Važno je ulagati u istraživanje i razvoj

ICT na Ti: Važno je ulagati u istraživanje i razvoj

13.08.2022.

U još jednoj ICT na Ti emisiji razgovaramo s Davorom Runjeom koji je danas suosnivač startupa Airt koji se bavi umjetnom inteligencijom, a uz to je prvi čovjek Hrvatske udruge nezavisnih izvoznika softvera (CISEX). Prije toga bio je suosnivač prve digitalne agencije Drap.

ICT na Ti: Poljoprivreda treba tehnologiju

ICT na Ti: Poljoprivreda treba tehnologiju

19.07.2022.

Tehnologija je sastavni dio poljoprivrede, no danas je poljoprivreda kao i mnoge druge grane gospodarstva u intenzivnoj digitalnoj transformaciji. Upravo stoga pričamo s Matijom Žuljem iz domaćeg startupa Agrivi.

ICT na Ti: Umjetna inteligencija i umjetnost

ICT na Ti: Umjetna inteligencija i umjetnost

18.07.2022.

Kako je moguće spojiti umjetnost i umjetnu inteligenciju pokazala je Hrvatska koja se na Venecijanskom bijenalu – 59. Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti predstavlja projektom „Bez naziva (Hrvatski paviljon) 2022“ umjetnika Tome Savića-Gecana i kustosice Elene Filipović.