ICTbusiness TV: Televizija ima budućnost

ICTbusiness TV: Televizija ima budućnost

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Ovogodišnja konferencija NEM, održana u Dubrovniku, definitivno je pokazala da će televizija opstati, da je bitan sadržaj i njegova kvaliteta bilo da je riječ o priči koja stoji iza njega ili sama tehnička kvaliteta. Pritom se jasno pokazalo da svi žele u proizvodnju sadržaja, ali da ona nije nimalo jeftina bilo da je riječ o njegovu stvaranju u smisli kreacije bilo tehnike.

Na NEM-u u Dubrovniku smo imali prilike razgovarati s ministricom kulture i medija Ninom Obuljen Koržinek o novoj zakonskoj regulativi i načini kako poticati stvaranje novog i kvalitetnog sadržaja. O tome smo razgovarali i s Matejom Lončarićem operativnim direktorom za video produkciju i medijske brendove u 24 sata.

O tehničkim asketima razgovarali smo s Jeanom Mazelom iz Canona koji govori o budućnosti produkcije u njezinom tehničkom dijelu. Zanimljivo, na kraju je tu razgovor s Jasminom Lakobrijom voditeljicom produkcije u Telekomu Srbija koja govori zašto se jedan telekom odlučio za proizvodnju vlastita sadržaja. Ovo je posljednja emisija u sezoni 2021/2022, a sljedeća emisija dolazi u rujnu ove godine, a ekipa ICTbusiness TV-a želi vam dobar odmor tijekom ljeta.

 

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Tehnologija mijenja svijet

ICTbusiness TV: Tehnologija mijenja svijet

18.01.2023.

Početak prve emisije u 2023. godini posvećen je preuzimanju Optima Telekoma i njezinoj integraciji u Telemach Hrvatska o čemu razgovaramo s predsjednikom Uprave Telemach Hrvatska Adrianom Ježinom koji govori kako će Telemach će ubuduće biti u poziciji snažnije konkurirati postojećim operatorima jednostavnijom i tehnološki naprednijom ponudom kao nacionalni operator koji nudi fiksne i mobilne usluge, čime će jačati i njegova tržišna pozicija.

ICT na Ti: Povijest hrvatskog IT sektora

ICT na Ti: Povijest hrvatskog IT sektora

17.01.2023.

Posljednjih nekoliko godina dosta veliki broj osnivača domaćih IT tvrtki, što velikih što malih, odlučilo se na prodaju i izlazak iz svojih projekata. Upravo je tako postupio osnivač i vlasnik IN2 Ante Mandić koji je svoju tvrtku prodao kanadskoj IT grupaciji Constellation Software iz Toronta, točnije tvrtki iz grupacije pod imenom Vela Operating Group, odnosno njihovoj kompaniji Aquila Software i to još 2018. godine.

ICTbusiness TV: Računalne igre, sigurnost, telekomi i edukacija

ICTbusiness TV: Računalne igre, sigurnost, telekomi i edukacija

02.01.2023.

Tržište računalnih odnosno video igara procijenjeno je na 198,40 milijardi dolara 2021., a očekuje se da će dosegnuti vrijednost od 339,95 milijardi dolara do 2027., uz prosječni godišnji rast od 8,94 posto. Upravo stoga, nakon najveće domaće akvizicije odnosno kupovine Nanobita razgovarali smo s Alenom Suminom što je to za njih značilo i kako  vidi razvoj cijelog sektora.