ICTbusiness TV: Tehnologije donose velike promjene

ICTbusiness TV: Tehnologije donose velike promjene
DepositPhotos / Ilustracija

Kao futuristica iz Silicijske doline koja se bavi prepoznavanjem tehnoloških prilika za Nokiju i njene korisnike, Leslie Shannon govori o onome što nas čeka u budućnosti, ističe za ICTbusiness TV.

Ona ističe da je su velike prednosti 5G mreža velike i odnose sasvim nove prilike kojih nismo niti svjesni, poput dronova, gejminga u oblaku, proširene i virtualne stvarnosti te Metaverse-a.

Kakve prilike donosi 5G potvrđuje podatak International Data Corporationa koji predviđa da će potrošnja u cijelom svijetu na AR i VR dosegnuti čak 72,8 milijardi dolara do 2024. godine.

U drugom dijelu emisije donosimo priču o novom zagrebačkom Infobipovom kampusu. Novi kampus se prostire na 11.900 kvadrata zatvorenog i 5.100 kvadrata otvorenog prostora, a jedinstven je po tome što uz moderno oblikovane prostore za rad i edukaciju, ima i smještajne jedinice u kojima mogu boraviti zaposlenici i gosti koji iz drugih kompanijskih ureda diljem svijeta dolaze u Zagreb, objašnjava Emil Ferjančić, menadžer za investicije i tehničko održavanje Infobipa.