ICTbusiness TV: Ojačana suradnja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i IBM-a

ICTbusiness TV: Ojačana suradnja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i IBM-a

Foto: Dražen Tomić

Nakon posjeta premijera Zorana Milanovića SAD-u s predstavnicima nekoliko ministarstava, ali i domaćih IT tvrtki i sastanaka s predstavnicima veliki IT kompanija Microsofta, IBM-a, Ciscoa i Oracla, evo i prvih konkretnih rezultata - memorandum o suglasnosti između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i IBM Hrvatska.

Prilikom potpisivanja memoranduma, a u prisustvu premijera Zorana Milanovića, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar istaknuo je da je današnje potpisivanje Memoranduma o suglasnosti značajan događaj za Hrvatsku jer će omogućiti hrvatskim studentima, kasnije poduzetnicima, da koriste IBM tehnologije s ciljem podizanja globalne konkurentnosti Hrvatske.

Posebno je naglasio da mu je najdraži dio ove akademske IBM-ove inicijative to što će studenti dobiti alate kojima će se služiti tijekom studija i na kojima će moći otvoriti svoju startup tvrtku.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo da smo kao lokalni tim u Hrvatskoj, u suradnji s predstavnicima Vlade, prepoznali da postoji potreba i mogućnost da surađujemo bolje i da pokušamo iskustvo i znanje prenijeti što kvalitetnije i brže moguće u Hrvatsku radi ukupno boljeg efekta“, kazao je i naglasio: „Stvari se mijenjaju. Promjena koja nastaje oko nas toliko je brza da se jednostavno moramo prilagoditi ili ispadamo iz utrke“. „Stoga treba krenuti od najveće vrijednosti koju imamo, a to su ljudi“, istaknuo je Damir Zec, poslovni direktor IBM Hrvatska.

Nakon potpisivanja razgovarali smo i s Michael Paierom, IBM-ovim direktorom za jugoistočnu Europu ne samo o važnosti ovog memoranduma koji on smatra nastavkom dobre suradnje, već i prisutnosti IBM-a i stanju na lokalnim tržištima te kako IBM može pomoći tvrtkama na tržištu.

 

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Upravljanje timovima, komunikacija i virtualne konferencije

ICTbusiness TV: Upravljanje timovima, komunikacija i virtualne konferencije

28.05.2020. komentiraj

Kraj je svibnja, polagani izlazak iz „zaključanosti“ što znači da se stvari polako ali sigurno počinju otvarati, a pred vama je još jedna ICTbusiness TV emisija. U njoj sada donosimo zanimljive razgovore o upravljanju timovima, radu od kuće, softverskim rješenjima iz Hrvatske za velike strane kompanije te kako izvesti virtualnu konferenciju. Sve su to teme koje pokazuju kako se prilagođavamo situaciji.

ICTbusiness TV: Medicina, digitalna transformacija i izvozni poslovi

ICTbusiness TV: Medicina, digitalna transformacija i izvozni poslovi

08.05.2020. komentiraj

Pred vama je još jedna ICTbusiness TV emisija nastala u doba ove krize i donosimo vam vrlo zanimljive teme ponovno u drugačijem formatu jer nema događanja, ljudi drže distancu pa smo mi odlučili da ih dovedemo u naš virtualni studio.

ICTbusiness TV: Informacijska sigurnost, data centri i telekomi

ICTbusiness TV: Informacijska sigurnost, data centri i telekomi

27.04.2020. komentiraj

Pred vama je još jedna ICTbusiness TV emisija nastala tijekom krize u iščekivanju popuštanja mjera i polakog izlaska iz ove zdravstvene krize. Neke od tema nametnule su se same po sebi i to informacijska sigurnost, rast potražnje za uslugama data centara i naravno iznimno velik rast telekomunikacijskog prometa.