Ekskluzivno iz Barcelone s MWC 2023.

ICTbusiness TV: MWC pokazao smjer razvoja telekom industrije

ICTbusiness TV: MWC pokazao smjer razvoja telekom industrije

Najveći svjetski sajam telekom industrije Mobile World Congress održan u Barceloni pokazao je ključne smjerove razvoja telekom industrije s posebnim naglaskom na mobilnu industriju i komercijalizaciju 5G mreža koje su danas u energetskoj krizi poseban izazov za telekome, ali gospodarstvu donose mnoštvo prednosti.

Ekipa ICTbusiness TV-a i ICTbusiness.info donijela je iz Barcelone mnoštvo zanimljiva materijala koji će izaći u sljedećih čak ekskluzivnih 6 televizijskih emisija, a pred vama je prva s vrlo zanimljivim sugovornicima.

Na početku smo razgovarali s Dejanom Ljuštinom iz Vision Partnersa koji govori o tome kakvo je stanju u industriji, koji su izazovi i problemi, što nam donosi ova i iduće godine.

O tome kako vidi razvoj industrije za ICTbusiness TV govori glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije najjačeg domaćeg telekom operatora Hrvatskog Telekoma Boris Drilo.

U drugom dijelu emisije o ulaganjima u infrastrukturu, očekivanjima razvoja industrije govori Branimir Marić, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije drugog po veličini domaćeg telekom operatora A1 Hrvatska.

Prvu ekskluzivnu emisiju s MWC 2023. iz Barcelone zaključujemo razgovorom sa Silviom Kutićem suosnivače i glavnim izvršnim direktorom Infobipa koji govori o tome što se sve događala ovih godina, kakvi su planovi i očekivanja prvog hrvatskog jednoroga.