ICTbusiness TV: Mreža je infrastruktura, rješenja tek dolaze

ICTbusiness TV: Mreža je infrastruktura, rješenja tek dolaze

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Završavamo mini serijal TV emisija snimljenih u Barceloni na ovogodišnjem sajmu MWC 2022. koje su ukupno rezultirale sa 17 objavljenih intervjua i gotovo 2 sata objavljenog i preko 6 sati snimljenog materijala. U posljednjoj ICTbusiness TV emisiji iz Barcelone razgovor s Paulom Savillom iy Kyndryla koji govori o činjenici da je infrastruktura iznimno važna jer je riječ o kritičnoj infrastrukturi na kojoj su već sada i ili će u budućnosti biti od ključne važnosti za neka od rješenja koja će biti bazirana na 5G kao komunikacijskoj tehnologiji.

Nakon njega pričali smo s jednom od domaćih softverskih agencija i to s Josipom Halužanom iz Agency 04 koji je govorio o stanju na tržištu, očekivanjima i tome zašto su oni kao agencija stigli na MWC 2022. Na sajmu je bio i Zuluhood o čemu smo pričali s osnivačicom Majom Krejči, ali i CTO-om Matijom Matijevcem kojima je nakon CES-a u Las Vegasu ovo drugi veliki sajam ove godine.

U drugom dijelu emisije razgovarali smo s Zacineom Bourhraouom iz TCL koji je govorio novitetima, prototipovima koje su pokazali na posebnom eventu na sajmu. Na kraju emisije razgovarali smo s Petom Cunninghamom iz Bullet Groupa koji govori o CAT telefonima namijenjenim korištenju u ekstremnim uvjetima koji donose zanimljiva rješenjima za posebnu upotrebu.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Najveća domaća IT konferencija Infobip Shift

ICTbusiness TV: Najveća domaća IT konferencija Infobip Shift

30.11.2022.

Nakon što je prije svega zbog promjena posljednjih godina zauvijek nestala dotad najveća domaća IT konferencija WinDays, a slično se dogodilo i s nekoliko manjih konferencija uvjerljivo najvećom postaje i ostaje Infobip Shift.

ICT na Ti:  Digitalizacija prodaje automobila

ICT na Ti: Digitalizacija prodaje automobila

29.11.2022.

Neostar je od početka najavljivao da će platforma postati eko-sustav za rabljena vozila koji će ponuditi cjelovito digitalizirano iskustvo kupnje, prodaje i održavanja automobila, ističe Dimitrije Trbović u novoj ICT na Ti televizijskoj emisiji.

ICT na Ti: Važnost zaštite osobnih podataka

ICT na Ti: Važnost zaštite osobnih podataka

28.11.2022.

Stanje usklađenosti u Hrvatskoj nezadovoljavajuće s obzirom na činjenicu da je prošlo više od 4 godine od početka primjene GDPR-a kao strogo obvezujućeg propisa tvrdi u ICT na Ti TV emisiji stručnjak za zaštitu osobnih podataka i urednik GDPR Croatia Igor Barlek.