ICTbusiness TV: Moda, izvoz, nagrade i nove tehnologije

ICTbusiness TV: Moda, izvoz, nagrade i nove tehnologije

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo vam niz vrlo zanimljivih tema iz svijeta tehnologije i biznisa. Jedna od tema je upotreba modernih tehnologija u modnoj industriji kako se ona prilagođava trendovima. Najjači domaći telekom operater Hrvatski Telekom pokrenuo je svoj prvi hackathon jer se i telekomi transformiraju.

Span se još jače okreće izvozu i otvorio je stoga ured u Azerbejdžanu o čemu smo razgovarali s prvim čovjekom kompanije Nikolom Dujmovićem. Jače okretanje izvozu najavljuje i direktor Adacte Krešimir Mlinarić koji je ponosan što su ponovno uvršteni među 5 posto najboljih Microsoftovih partnera u svijetu i ušli u President Club.

Mikronis, poznat kao jedan od najvećih prodavača računala u Hrvatskoj, sa svojom novom linijom moćnih i složenih računala po mjeri okreće se prije svega najzahtjevnijim korisnicima.

Važnost upotrebe tehnologije bila je jedna od tema i 21. po redu konferencije Oracle korisnika o čemu smo razgovarali s Leom Mršićem.

Prediktivna analitika, design thinking ključne su teme digitalne transformacije o čemu nam govori Maja Čuletić iz Megatrenda jer su to upravo tehnološko-poslovna rješenja koja tvrtkama danas mogu pomoći da budu puno više proaktivne na tržištu.

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

ICTbusiness TV: Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

02.12.2021.

U vrijeme krize, koja još uvijek traje, ovo je bila jedna od najizazovnijih emisija, a kako stvari stoje to će se i nastaviti. U ovoj emisiji donosimo priču o Aircashu koji je institucija za elektronički novac, s dozvolom izdanom od Hrvatske narodne banke te upisana u središnji registar koji vodi European Banking Authority (EBA), slijedom čega je ovlaštena pružati usluge povezane s izdavanjem elektroničkog novca na području cijele Europske unije.

ICTbusiness TV:  Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

ICTbusiness TV: Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

11.11.2021.

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije vrlo zanimljive i aktualne teme o tome što nam donosi tehnologija u budućnosti, naravno sveprisutnoj digitalnoj transformaciji, upravljanju u IT-u i statupovima.

ICTbusiness TV:  PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

ICTbusiness TV: PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

28.10.2021.

Tržište osobnih računala nastavilo je u pozitivnom smjeru i kroz treći kvartal ove godine, koji bilježi 84,1 milijuna pošiljki i rast od jedan posto na godišnjoj razini, navodi Gartner u izvještaju. Iako taj rast nije na razini prošlogodišnjeg, kad se povećala potreba za računalima zbog pandemije koronavirusa, raduje što su rezultati u ovom kvartalu bolji no prije godinu dana u isto vrijeme, kad se činilo da idu u rekordnom smjeru. Tržište osobnih računala u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) poraslo je 12,7 posto u trećem kvartalu ove godine i doseglo 24,4 milijuna isporuka, navodi IDC u svom najnovijem izvješću.