ICTbusiness TV ljetni specijal: Električne kočije kao turistička atrakcija

ICTbusiness TV ljetni specijal: Električne kočije kao turistička atrakcija

Foto: Dražen Tomić

Kočije s konjima možete vidjeti u mnogim velikim europskim metropolama, no ovog puta je riječ o kočiji koja je nešto sasvim drugo – električna kočija, spoj starog i novog, mirisa patine i tek šuma električnog motora, o čemu govori još jedan naš ljetni specijal ICTbusiness TV-a.

Kočiju kojom su se vozili car Franjo Josip i Ban Jelačić Miljenko Milinović pronašao je u Austriji, ima originalno podvozje, restaurirana je i čeka registraciju, odnosno uporabnu dozvolu da bude pravo turističko vozilo na električni pogon. Kočija će i dalje imati autohton izgled, ali i modernu tehnologiju kao što su led rasvjeta, upravljanje na joystick, kameru za pomoć pri vožnji unatrag.

Uživajte u našem ljetnom specijalu…

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

ICTbusiness TV: Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

02.12.2021.

U vrijeme krize, koja još uvijek traje, ovo je bila jedna od najizazovnijih emisija, a kako stvari stoje to će se i nastaviti. U ovoj emisiji donosimo priču o Aircashu koji je institucija za elektronički novac, s dozvolom izdanom od Hrvatske narodne banke te upisana u središnji registar koji vodi European Banking Authority (EBA), slijedom čega je ovlaštena pružati usluge povezane s izdavanjem elektroničkog novca na području cijele Europske unije.

ICTbusiness TV:  Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

ICTbusiness TV: Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

11.11.2021.

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije vrlo zanimljive i aktualne teme o tome što nam donosi tehnologija u budućnosti, naravno sveprisutnoj digitalnoj transformaciji, upravljanju u IT-u i statupovima.

ICTbusiness TV:  PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

ICTbusiness TV: PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

28.10.2021.

Tržište osobnih računala nastavilo je u pozitivnom smjeru i kroz treći kvartal ove godine, koji bilježi 84,1 milijuna pošiljki i rast od jedan posto na godišnjoj razini, navodi Gartner u izvještaju. Iako taj rast nije na razini prošlogodišnjeg, kad se povećala potreba za računalima zbog pandemije koronavirusa, raduje što su rezultati u ovom kvartalu bolji no prije godinu dana u isto vrijeme, kad se činilo da idu u rekordnom smjeru. Tržište osobnih računala u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) poraslo je 12,7 posto u trećem kvartalu ove godine i doseglo 24,4 milijuna isporuka, navodi IDC u svom najnovijem izvješću.