ICTbusiness TV: Intervju Grady Booch, Agilno upravljanje tvrtkom, data science

ICTbusiness TV: Intervju Grady Booch, Agilno upravljanje tvrtkom, data science

Foto: Dražen Tomić

U novo emisiji donosimo vam razgovor s dvoje zanimljivih sugovornika na CROZ QED konferenciji. Prije svega s jednim od najvećih i najpoznatijih svjetskih računalnih znanstvenika i filozofa te jednim od vodećih znanstvenika u IBM research odjelu, čovjekom koji je smislio UML  Gradyem Boochom s kojim smo razgovarali o budućnosti razvoja softvera, njegovom viđenju razvoja IT industrije u cjelini.

O agilnom upravljanju tvrtkom razgovarali smo s direktoricom prodaje u CROZ-u Vedranom Miholićem.

U drugom dijelu emisije potpuno smo posvećeni data scienceu o čemu smo razgovarali s dr. Robertom Kopalom, prodekan za istraživanje i razvoj u Visokom učilištu Algebra i CSO u IN2data. Ako vas matematika nije previše zanimala, ako vas i Internet previše ne zanima ipak pogledajte jer u data scienceu se kriju poslovi u budućnosti.

 

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

ICTbusiness TV: Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

02.12.2021.

U vrijeme krize, koja još uvijek traje, ovo je bila jedna od najizazovnijih emisija, a kako stvari stoje to će se i nastaviti. U ovoj emisiji donosimo priču o Aircashu koji je institucija za elektronički novac, s dozvolom izdanom od Hrvatske narodne banke te upisana u središnji registar koji vodi European Banking Authority (EBA), slijedom čega je ovlaštena pružati usluge povezane s izdavanjem elektroničkog novca na području cijele Europske unije.

ICTbusiness TV:  Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

ICTbusiness TV: Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

11.11.2021.

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije vrlo zanimljive i aktualne teme o tome što nam donosi tehnologija u budućnosti, naravno sveprisutnoj digitalnoj transformaciji, upravljanju u IT-u i statupovima.

ICTbusiness TV:  PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

ICTbusiness TV: PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

28.10.2021.

Tržište osobnih računala nastavilo je u pozitivnom smjeru i kroz treći kvartal ove godine, koji bilježi 84,1 milijuna pošiljki i rast od jedan posto na godišnjoj razini, navodi Gartner u izvještaju. Iako taj rast nije na razini prošlogodišnjeg, kad se povećala potreba za računalima zbog pandemije koronavirusa, raduje što su rezultati u ovom kvartalu bolji no prije godinu dana u isto vrijeme, kad se činilo da idu u rekordnom smjeru. Tržište osobnih računala u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) poraslo je 12,7 posto u trećem kvartalu ove godine i doseglo 24,4 milijuna isporuka, navodi IDC u svom najnovijem izvješću.