ICTbusiness TV: Ekskluzivna reportaža s CeBIT-a 2015 iz Hannovera

ICTbusiness TV: Ekskluzivna reportaža s CeBIT-a 2015 iz Hannovera

Foto: Dražen Tomić

Napokon je pred vama ekskluzivna reportaža s CeBIT-a 2015, najvećeg svjetskog sajma informatičke i telekomunikacijske industrije. U emisiji koja traje gotovo sat vremena donosimo vam zaista pregršt razgovora s domaćim tvrtkama koje su se predstavile na CeBIT-u, njih čak 15, te razgovor s članom Uprave Deutsche Messea koji govori o sajmovima CeBIT poglavito onima izvan Njemačke.

Na jednom takvom u Istanbulu i Hrvatska bi mogla biti zemlja partner kada bi se institucije poput Hrvatske gospodarske komore, koja sada i za j.d.o.o. tvrtke naplaćuje članarinu, malo više potrudile.

Ako pritom pomognu i ministar Maras i malo poduzetništvo, ali i ministar Vrdoljak i veliko poduzetništvo, pa HAMAG koji je pomogao i u Hannoveru, jer 300 tisuća eura za zemlju partnera za štandom, predstavljanjem na otvaranju, pressicama, konferencijama nije uopće puno. To se baci na jedno omanje glasanje za općinsko vijeće negdje u Hrvatskoj.

Stoga HGK lovu na stol i krenite, jer vas mi plaćamo! Za vinare ste dali 150 tisuća eura. Da prodaju u Americi, kao da imaju vina da pokriju Ameriku.

 

 

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

ICTbusiness TV: Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

02.12.2021.

U vrijeme krize, koja još uvijek traje, ovo je bila jedna od najizazovnijih emisija, a kako stvari stoje to će se i nastaviti. U ovoj emisiji donosimo priču o Aircashu koji je institucija za elektronički novac, s dozvolom izdanom od Hrvatske narodne banke te upisana u središnji registar koji vodi European Banking Authority (EBA), slijedom čega je ovlaštena pružati usluge povezane s izdavanjem elektroničkog novca na području cijele Europske unije.

ICTbusiness TV:  Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

ICTbusiness TV: Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

11.11.2021.

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije vrlo zanimljive i aktualne teme o tome što nam donosi tehnologija u budućnosti, naravno sveprisutnoj digitalnoj transformaciji, upravljanju u IT-u i statupovima.

ICTbusiness TV:  PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

ICTbusiness TV: PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

28.10.2021.

Tržište osobnih računala nastavilo je u pozitivnom smjeru i kroz treći kvartal ove godine, koji bilježi 84,1 milijuna pošiljki i rast od jedan posto na godišnjoj razini, navodi Gartner u izvještaju. Iako taj rast nije na razini prošlogodišnjeg, kad se povećala potreba za računalima zbog pandemije koronavirusa, raduje što su rezultati u ovom kvartalu bolji no prije godinu dana u isto vrijeme, kad se činilo da idu u rekordnom smjeru. Tržište osobnih računala u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) poraslo je 12,7 posto u trećem kvartalu ove godine i doseglo 24,4 milijuna isporuka, navodi IDC u svom najnovijem izvješću.