ICTbusiness TV: Edukacija i obrazovanje, konsolidacija telekom tržišta, nove startup prilike

ICTbusiness TV: Edukacija i obrazovanje, konsolidacija telekom tržišta, nove startup prilike

Pred vama je nova ICTbusiness TV emisija, nakon sajma IFA krećemo sa zanimljivim domaćim temama od obrazovanja i edukacije, pa sve do startupa i novih prilika te konsolidacija telekom tržišta. Ericsson Nikola Tesla tako slavi svojih 15 godina Ljetnog kampa, a Span je upravo pokrenuo svoju akademiju.

Ciljevi i jednog i drugog projekta su pronaći najbolje studente, pokazati im kako se radi u timovima, stvaraju projekti i komunicira s korisnicima. Obljetnica ljetnog kampa Ericsson Nikole Tesle pokazuje važnost suradnje gospodarstva i akademske zajednici.

Spanova prva generacija akademaca bila je pun pogodak, tvrde u jednoj od najvećih domaći IT tvrtki i kažu da je ovo samo početak.

Naravno opet se zahuktava priča i o domaćoj startup sceni, a ZIP je ostvario suradnju s Pioneersom i Seedinvestom.

I na kraju, hrvatsko telekomunikacijsko tržište prošlo je kroz još jednu transformaciju, a očekuje novu konsolidaciji o čemu smo popričali s novim predsjednikom Uprave H1 Telekoma Joškom Dorićem.

Uživajte…

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

ICTbusiness TV: Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

02.12.2021.

U vrijeme krize, koja još uvijek traje, ovo je bila jedna od najizazovnijih emisija, a kako stvari stoje to će se i nastaviti. U ovoj emisiji donosimo priču o Aircashu koji je institucija za elektronički novac, s dozvolom izdanom od Hrvatske narodne banke te upisana u središnji registar koji vodi European Banking Authority (EBA), slijedom čega je ovlaštena pružati usluge povezane s izdavanjem elektroničkog novca na području cijele Europske unije.

ICTbusiness TV:  Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

ICTbusiness TV: Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

11.11.2021.

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije vrlo zanimljive i aktualne teme o tome što nam donosi tehnologija u budućnosti, naravno sveprisutnoj digitalnoj transformaciji, upravljanju u IT-u i statupovima.

ICTbusiness TV:  PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

ICTbusiness TV: PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

28.10.2021.

Tržište osobnih računala nastavilo je u pozitivnom smjeru i kroz treći kvartal ove godine, koji bilježi 84,1 milijuna pošiljki i rast od jedan posto na godišnjoj razini, navodi Gartner u izvještaju. Iako taj rast nije na razini prošlogodišnjeg, kad se povećala potreba za računalima zbog pandemije koronavirusa, raduje što su rezultati u ovom kvartalu bolji no prije godinu dana u isto vrijeme, kad se činilo da idu u rekordnom smjeru. Tržište osobnih računala u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) poraslo je 12,7 posto u trećem kvartalu ove godine i doseglo 24,4 milijuna isporuka, navodi IDC u svom najnovijem izvješću.