ICT na TI televizijska emisija - Telemedicina

ICT na Ti: Domaće rješenje koje spaja liječnike i pacijente i to i za djecu i za odrasle

ICT na Ti: Domaće rješenje koje spaja liječnike i pacijente i to i za djecu i za odrasle

Daleko od očiju javnosti pedijatar primarijus dr. Milivoj Jovančević i Dario Šimović krenuli su u razvoj aplikacije pod nazivom LittleDot koja je roditeljima omogućila da jednostavnije komuniciraju s liječnicima jer zdravlje djece za sve je na prvom mjestu.

O razlozima kretanja u ovako ambiciozan projekt namijenjen i domaćem i stranom tržištu, razgovarali smo a gdje drugdje negoli u njegovoj ordinaciji gdje svakodnevno rad i kaže da ključna rješenja u ovoj mobilnoj i web aplikaciji donose brže rješavanje zdravstvenih problema i nedoumica roditelja i smanjuju potrebu za dolaskom u ordinaciju čime se i štiti zdravlje djeteta, omogućuju tzv „drugo mišljenje“, brze i efikasne online konzultacije, razgovarali smo sa suosnivačem kompanije Dariom Šimovićem.

Projekt je namijenjen globalnom tržištu. Aplikacija podržava hrvatski, engleski i njemački jezik, no tehnički se lako nadograđuje i drugim jezicima. Prema njegovim riječima uz Littledot je krenuo i Big dot namijenjen odraslima čime je zaokruženo cjelovito rješenje za cijelu obitelj. On ističe kako aplikacija trenutno ima više od 40 tisuća korisnika, više od 70 liječnika čije su usluge dostupne online.