TV EMISIJA

ICT NA TI: Digitalna transformacija i upravljanje korisnicima idu ruku pod ruku

ICT NA TI: Digitalna transformacija i upravljanje korisnicima idu ruku pod ruku

Predviđa se da će prihod na tržištu softvera za upravljanje odnosima s klijentima dosegnuti 88,19 milijardi dolara u 2024. godini. Istovremeno, procjene analitičara govore kako se očekuje se da će prihod pokazati godišnju stopu rasta (CAGR 2024.-2028.) od 10,59 posto, što će rezultirati tržišnim obujmom od 131,90 milijardi USD do 2028. godine.

Prema analizama tržišta predviđa se da će prosječna potrošnja po zaposleniku na tržištu softvera za upravljanje odnosima s korisnicima dosegnuti 25,14 dolara u 2024. godini. U globalnoj usporedbi, većina prihoda će se generirati u SAD (44.730,00 milijuna dolara u 2024.).

Kako bi stvarno razumjeli svoje kupce, potrebno je pratiti preferencije i navike kupaca te povijest interakcija s kupcem te na taj način možemo puno bolje razumjeti potrebe kupca i prilagoditi ponudu, pojašnjava za ICT na Ti Branko Banjeglav, direktor tvrtke Agilcon.

Prema njegovim riječima analitika podataka omogućuje bolje razumijevanje kupaca što uvelike može poboljšati upravljanje odnosima s kupcima i prodajom. Ne radi se samo o demografskim podacima već praćenju navika kupaca, preferencija i povijesti interakcija, a tu je svakako i predviđanje potreba te prilagodba ponude, objašnjava Banjeglav.