MWC 2024.

ZTE s LinkPro Wi-Fi 7 uspio premašiti brzinu od 14Gbps!

ZTE s LinkPro Wi-Fi 7 uspio premašiti brzinu od 14Gbps!
Dražen Tomić / Tomich Productions

ZTE je na Mobile World Congressu demonstrirao test performansi Wi-Fi 7 kućnog pristupnika (eng. home gateway) i uspio bez smetnji premašiti 14Gbps. Uz to, pokazalo se da lako podržava visoku propusnost i nisku latenciju novih aplikacija kao što su VR/AR, 4K/8K i kućno rubno računalstvo.

Kao prvi XGS-PON BE19000 trofrekventni Wi-Fi 7 ONT u industriji, ZTE Wi-Fi 7 LinkPro ZXHN F8748Q u testu podržava neovisni osmojezgreni NPU i 20Gbps hardversko prosljeđivanje. S 12 ugrađenih prostornih tokova (eng. spatial streams), F8748Q uvodi više ključnih tehnologija kao što su 4096-QAM, širina pojasa od 320MHz i MLO te duboko integrira softver i hardver kroz dubinsku zajedničku suradnju s glavnim proizvođačima čipova, tako da ukupna brzina sustava prelazi 14Gbps.

Što se tiče standarda, ZTE je podnio više od 370 standardnih prijedloga radnoj skupini za Wi-Fi standarde, radio je kao predsjedavajući radne skupine za Wi-Fi 6 PHY i dao važan doprinos ključnim značajkama kao što su Wi-Fi 7 MLO i niska latencija. ZTE sada u potpunosti sudjeluje u radu standarda Wi-Fi 8, povećavajući ulaganja u pouzdanost WLAN-a i jačajući tehnološke inovacije.

Po pitanju proizvoda, ZTE je uvijek bio predan inovacijama proizvoda i lansirao je prvi svjetski 50G PON + Wi-Fi 7 ONT prototip, prvi XGS-PON Wi-Fi 7 ONT u industriji, prvi Wi-Fi 7 FTTR u industriji proizvod i jedino Wi-Fi7 FTTR rješenje u industriji koje podržava all-home Triple-play.