IFA 2023.

Umjetna inteligencija upravlja uređajima

Umjetna inteligencija upravlja uređajima
Benjamin Braun, CMO Samsung Europa
Goran Matošević / Tomich Productions

Kada je krajem sedmog mjeseca Samsung u Južnoj Koreji predstavio novu generaciju preklopnih telefona postalo je jasno kako se ovaj segment premium tržišta pametnih telefona dodatno zaoštrava u očekivanju drugih uređaja koji su predstavljeni na sajmu IFA 2023 početkom rujna u Berlin.

I u Berlinu na sajmu IFA koji slavi 99. rođendan za Samsung su upravo preklopni pametni telefoni Galaxy Z Flip5 i Galaxy Z Fold5 što u razgovoru za ICTbusiness.info i ICTbusiness TV potvrđuje Benjamin Braun direktor marketinga ovog korejskog proizvođača za Europu.

Prema njegovim riječima nova generacija pametnih preklopnih telefona donosi za svakog ponešto od Galaxy Z Fold5 koji je prije svega namijenjen korisnicima koji žele pametni telefon standardne veličine koji postaje kao mali tablet, do Galaxy Z Flip5 koji stane u svačiji džep. Oba uređaja, pojašnjava Braun, pokazuju Samsungu viziju odgovora na potrebe korisnika pritom ističući i njihov ekosustav spojenih uređaja.

Braun napominje kako od sljedeće godine će svi uređaji koji dolaze iz Samsunga u segmentu potrošačke elektronike omogućavati međusobno spajanje i komunikaciju. Pritom napominje kako danas korisnici žele i televizore velikih zaslona i tako je na sajmu IFA predstavljen TV zaslona od 95 inča odnosno 241 centimetar.

Čak 66 posto korisnika od Samsunga očekuje da njihovi uređaji troše manje energije jer je svima jasno da treba zaštiti okoliš, ali i da je kriza pokazala da postoje problemi s energijom, pojašnjava Braun.

„Koristimo stoga umjetnu inteligenciju kako bismo korisnicima omogući da smanje potrošnju električne energije, a samim time i cijenu koju za nju plaćaju jer je vidljiv njezin rast. Naša nova perilica koristi umjetnu inteligenciju kako bi odabrala najoptimalniji program pranja s obzirom na tip rublja, njegovu težinu i njegovo zaprljanje, korištenje vode i deterdženta“, ističe Braun.