Stižu Canonova ažuriranja za profesionalne fotiće

Stižu Canonova ažuriranja za profesionalne fotiće

Canon Europe predstavlja ažuriranje programske podrške za tri svoja profesionalna DLSR fotoaparata bez zrcala iz sustava EOS R kao odgovor na povratne informacije korisnika. Korisnici fotoaparata EOS R5 (programska podrška v1.3), EOS R6 (programska podrška v1.3.1) i EOS-1D X Mark III (programska podrška v1.4) dobit će pristup cijelom nizu ažuriranja koja će im pomoći da optimiziraju tijekove rada i ostvare veću kreativnu slobodu.

Korisnici fotoaparata EOS R5 osjetit će prednosti brojnih nadogradnji, uključujući Full HD 120p i podršku za veću prilagodbu fotoaparata. Korisnici će sada moći spremati personalizirane i preferirane postavke fotoaparata na memorijsku karticu, koje se mogu kopirati s jednog na drugi fotoaparat ili koristiti prilikom prilagodbe postavki. Tu je i mogućnost isključivanja LCD monitora tijekom snimanja i korištenje samo reprodukcije, čime se nudi rad u poznatom DLSR-ovskom stilu. Kod modela EOS R5 i EOS R6 programska podrška donosi stalnu ručnu podršku za objektive RF, što fotografima omogućuje da ručno nadjačaju fokusiranje objektiva RF pri radu u načinu servo automatskog fokusiranja.

Profesionalni fotografi koji koriste EOS R5 mogu čuvati i sigurno dijeliti fotografije novom funkcijom prijenosa zaštićenih slika. Ona omogućuje zaključavanje zaštićenih slika – čime se sprječava njihovo slučajno brisanje – i njihov prijenos putem FTP-a. Na modelima EOS-1D X Mark III i EOS R5 profesionalci sada mogu jasno na zaslonu vidjeti stanje FTP prijenosa, pri čemu se vidi koliko će točno trajati prijenos slika.

Ova programska podrška omogućuje snimanje RAW filmova s malim brojem sličica čime se smanjuje veličina RAW videodatoteka, pa je prijenos brži za EOS R5 i EOS-1D X Mark III. Ažuriranje donosi i napredne mogućnosti snimanja videozapisa za EOS R5 uz dodatak tehnologije Canon Log 3 – log gama krivulju koju koriste svi Canonovi fotoaparati Cinema EOS, a koja omogućuje bolji dinamički raspon, superiornije mogućnosti uređivanja boja i lakše upravljanje datotekama. Za još veću fleksibilnost formata snimanja na svim fotoaparatima, ova programska podrška otključava mogućnost snimanja IPB filmova s manjim brojem sličica, što omogućuje stvaranje malih videodatoteka koje se lako dijele.

Canon je izdao i nekoliko softverskih ažuriranja koja dopunjuju prethodno spomenute nadogradnje programske podrške i donose podršku za procesore Apple M1 putem softvera Rosetta za Digital Photo Professional (DPP) u verziji v4.14 te EOS Utility u verziji v3.13.1.

Canon će nastaviti raditi na poboljšanju svojih proizvoda za fotografe i videografe kroz daljnje planove za razvoj novih funkcionalnosti za ta tri modela na temelju povratnih informacija korisnika, uključujući implementaciju tehnologije Canon Log 3 na modelima EOS R6 i EOS-1D X Mark III u nekom budućem ažuriranju.

Još iz kategorije

Hrvatskim tržištem gospodare Xiaomi, Samsung i Apple

Hrvatskim tržištem gospodare Xiaomi, Samsung i Apple

11.05.2021.

Najnoviji podaci Canalysa pokazuju kako na domaćem tržištu uvjerljivi pobjednik na tržištu pametnih telefona je Xiaomi koji u prvom kvartalu 2021. godine bilježi na godišnjoj razini rast od 65 posto. Xiaomi tako sad ima 40 posto tržišnog udjela i to 4 postotna poena više od drugoplasiranog Samsunga. Samsung na godišnjoj razini bilježi rast od 25 posto.

Novi i jači Huawei prijenosnici

Novi i jači Huawei prijenosnici

09.05.2021.

Huawei je na hrvatskom tržištu predstavio osvježene verzije svojih MateBook D 14 i D 15 prijenosnih računala, pohvalili su se iz ovog kineskog proizvođača i  Prošlogodišnji modeli dolazili su s Ryzen procesorima, dok ovogodišnja izdanja dolaze s 10. generacijom Intel Core i5 procesora, duplo više radne memorije – 16, umjesto 8 GB, te SSD-om koji sada ima duplo više mjesta za pohranu – 512 GB.

HMD Global pokreće novi sustav HMD Enable Pro

HMD Global pokreće novi sustav HMD Enable Pro

07.05.2021.

HMD Global predstavio jesvoje rješenje za upravljanje mobilnošću poduzeća (EMM) -HMD Enable Pro. Ovaj potez dodatno razlikuje ponudu usluga tvrtke te, u kombinaciji s Nokia pametnim telefonima i uslugom podatkovnog roaminga HMD Connect Pro, na jednom mjestu omogućuje fleksibilno cjelovito rješenje za one koji to traže za svoje potrebe mobilnosti.