Samsung spašava Googleov Wear OS

Samsung spašava Googleov Wear OS

Samsung je 2014. odbacio Googleov Wear OS i okrenuo se Tizenu kao operativnom sustavu za svoje pametne satove, ali stiglo je vrijeme za povratak Googleu, što uvelike pomaže i toj kompaniji jer nakon Applea, Samsung je najjači proizvođač pametnih satova.

Promjena će uslijediti s novom Galaxy Watch serijom i Wear OS će na taj način postati puno bitniji na tržištu no što je bio dosad. To znači i da će se Google više brinuti o tom operativnom sustavu, u smislu redovitih nadopuna i nadogradnji, novih mogućnosti, promjena te općenito raznim dodacima koji bi privukli korisnike.

Jer, poznato je da korisnici gledaju operativni sustav kod kupnje pametnih satova. Kod Applea je priča takva da žele njegov sat kako bi se spjili s iPhone pametnim telefonom. Android korisnici više cijene slobodu, manje ograničenja i upravo zato prodaja ne ide toliko dobro, prvenstveno jer veliki proizvođači kao Huawei i Samsung previše inzistiraju na uparivanju s njihovim modelima pametnih telefona.

Istina, Samsung je podosta popustio po tom pitanju, što je pozitivno utjecalo na prodaju Galaxy Watch i Active Watch serije, a očito je to bio test jer uz Wear OS kompatibilnost s drugim pametnim telefonima bit će izraženija.

Time se i priznala očita greška, ne samo sa Samsungove strane. Uparivanje slušalica, satova, tableta i raznih drugih uređaja s primarnim telefonom kod Android korisnika ne igra ulogu, oni su spremni imati za navedene uređaje potpuno različite brendove uz sebe, zato što traže ono najbolje u svakom području. Stoga, pokušavati napraviti od Android korisnika iOS korisnike, neprirodno je.

Kad bi oni željeli takav ekosustav, okrenuli bi se Appleu. Istina, postoje iznimke, ali su u manjini. Što je shvatio i Microsoft kad se s 2014. počeo otvarati te odustao od strategije kakvu provodi Apple...

Na kraju, Samsung spašava Google po pitanju Wear OS, ali i daje sebi jednu dodatnu snagu na tržištu.

Još iz kategorije

Povećana potražnja za PC-ima se i dalje nastavlja

Povećana potražnja za PC-ima se i dalje nastavlja

23.07.2021.

Povećana potražnja za osobnim računalima nastavila se i tijekom drugog kvartala ove godine, bez obzira na globalnu nestašicu komponenata i logističke probleme, navodi u svom posljednjem izvješću IDC.

Opustite se, riješite stresa i provedite vrijeme uz najatraktivnije igre s AppGalleryja

Opustite se, riješite stresa i provedite vrijeme uz najatraktivnije igre s AppGalleryja

22.07.2021.

Huawei je uvrstio četiri nove popularne igre u brzorastući AppGallery. Novi naslovi ‘Tie-Dye’,  ‘Acrylic Nails’, ‘Phone Case DIY’ i ‘Light it Up’ dolaze s potpisom kompanije CrazyLabs, poznate po jednostavnim i zabavnim igricama.

Android aplikacije možete pokrenuti i na Windows 10

Android aplikacije možete pokrenuti i na Windows 10

22.07.2021.

Microsoft je najavio da će unutar Windows 11 biti mogućnost pokretanja Android aplikacija, ali to je već moguće i s Windows 10, samo treba imati pravi pametni telefon. Pod “pravi” se misli na one koje Microsoft podržava u smislu pokretanja Android aplikacija.