LUMIX SERIJA

Panasonic predstavio novi objektiv i fotoaparat za kreatore sadržaja

Snimajući Open Gate u 4:2:0 10 bita u 30p/25p, kreatori mogu snimiti visokokvalitetne videozapise u najboljem formatu za pametni telefon.

Panasonic predstavio novi objektiv i fotoaparat za kreatore sadržaja

Panasonic je predstavio LUMIX S 26 mm F8 (S-R26) i LUMIX S9 objektiv, odnosno, fotoaparat s brojnim poboljšanjima u odnosu na prethodne generacije.

Konkretnije, LUMIX S9 je najmanji i najlakši bezzrcalni fotoaparat punog kadra u seriji. Dostupan je u četiri boje - Jet Black, Crimson Red, Dark Olive i Classical Blue.

Ima CMOS senzor punog formata od približno 24,2 megapiksela, istovjetan senzoru fotoaparata LUMIX S5II, i najnoviji slikovni procesor. Uz to, fotoaparat je opremljen PDAF-om (automatski fokus s detekcijom faze), koji pruža izvrsno praćenje subjekta, i aktivnim I.S-om, koji značajno smanjuje zamućenje uzrokovano podrhtavanjem fotoaparata čak i pri snimanju iz ruke, što korisnicima omogućuje samouvjereno snimanje, bez obzira na situaciju.

Predstavlja novi format snimanja: MP4 Lite. Snimajući Open Gate u 4:2:0 10 bita u 30p/25p, kreatori mogu snimiti visokokvalitetne videozapise u najboljem formatu za pametni telefon i jednostavno promijeniti veličinu omjera kako bi odgovarali društvenim medijima pomoću aplikacije LUMIX Lab. Uz ovaj novi pojednostavljeni tijek rada za uređivanje, kreatori sadržaja mogu ga jednostavno snimati i dijeliti.

S druge strane, LUMIX S 26 mm F8 (S-R26) je objektiv fiksnom sa žarišnom duljinom od 26 mm, F-stopom od F8 i ručnim fokusom. Savršen je za spontano snimanje kratkotrajnih trenutaka, a njegov 26-milimetarski objektiv daje jedinstvene rezultate u usporedbi s postojećom linijom širokokutnih objektiva serije LUMIX S s fiksnom žarišnom duljinom.

Osim ovih noviteta, nova aplikacija LUMIX Lab omogućuje kreatorima da razviju vlastite jedinstvene LUT datoteke u boji na svom pametnom telefonu. To znači da korisnici mogu bez napora generirati originalne fotografije i videozapise koji se mogu dijeliti bez potrebe za postprodukcijskim uređivanjem na računalu, proširujući opseg kreativnih mogućnosti. Brzina prijenosa podataka s fotoaparata na pametni telefon također je poboljšana novom aplikacijom.