Nezaobilazan suputnik za svaki dan

Nezaobilazan suputnik za svaki dan

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Danas posao ne možemo zamisliti bez pametnog telefona, može surfati, odgovarati na poruke, pa i pogledati video. I da to je za posao i za zabavu, a kada vam u ruke stigne novu Huawei P40 Pro postat će jasno kako je to pametni telefon koji jednostavno morate imati. A s njime možete i letjeti… no o tome malo kasnije.

U doba koje neki nazivaju „novo normalno“ važno je biti povezan, brzo odgovoriti na upit poslovnih partnera ili obitelji, a pritom ne napustiti ono što trenutno radite. To omogućava snažan Huawei P40 Pro koji na tržište stiže s vrhunskim performansama. Srce ovog pametnog telefona čini osamjezgreni Kirin procesor kodne oznake 9905G. Upravo u ovom zadnjem dijelu imena krije se i njegova snaga koja će, nadamo se uskoro, korisnicima zaista donijeti i sve 5G brzine i funkcionalnosti nove mreže.

Zaslon 6,58 inčna rezolucije 2640x1200 piksela i brzine osvježavanja od čak 90Hz i grafički procesor Mali-G76 sa 16 jezgri te 8 GB radne memorije omogućuju brzinu svih aplikacija, od poslovnih do igara i jednostavno čine ovaj pametni telefon trenutno najjačim na tržištu. Kada se tom pridodaju i četiri stražnje i dvije prednje kamere dobijete pametni telefon kojeg se zaista može nazivati kraljem mobilne fotografije. Kamere doslovno nude sve, maksimalna rezolucija od 50 megapiksela, 4K video snimanje, HDR, telefoto i ultrawide mogućnosti, a za njima ništa ne zaostaju niti prednje selfie kamere. Jednostavno odličan pametni telefon s još boljim kamerama.

Kada smo obradili njegove ključne značajke dolazimo do onog što Huawei nudi svojim korisnicima. Vlastitu trgovinu aplikacija Huawei AppGallery koji donosi sve što vam treba kako biste uređaj koristili u svakodnevnom poslu, ali i zabavi. Iako će možda na njemu biti malo teže raditi s tablicama, prezentacija ili editirati tekst u nekoj od Office aplikacija, svakako će biti jednostavno zahvaljujući vrhunskom zaslonu pregledati dokumente, odobriti ih dok u hodu pokušavate odraditi sve svoje sastanke u doba krize.

One virtualne sastanke moći će te vrlo lako doraditi baš zahvaljujući odličnim prednjim kamerama te 4G povezivosti velikih brzina i nitko neće niti shvatiti da sve ne radite sa svog prijenosno računala već s pametnog telefona. Ako koristite neku od aplikacija za slanje poruka ili za videokonferencije Huawei P40 Pro svakako je telefon za vas.

Od aplikacija koje možete pronaći u Huaweijevoj tvornici aplikacija na vašem P40 Pro pametnom telefonu svakako će za posao biti važne aplikacije za upravljanje poslovnim ili privatnim bankarskim računima. Huawei tako nudi većinu aplikacije domaćih banaka za mobilno bankarstvo kao što su aplikacije ZABA-e, PBZ-a i OTP-a te Telekom banking, Keks Pay.

Naravno, posao nije samo upravljanje računima, video konferencije i već spomenute Microsoft Office aplikacije, za vas će se tu naći i aplikacija koja vaše kamere pretvara u skener. Ako pak poželite pogledati osim standardnih Office dokumenata i PDF dokumente tu je i PDF reader. Sve je to za posao na dohvat ruke, brzo i pouzdano, a za zabavu je tu uvijek Asphalt 9, Game of thrones, World of Kings ili nešto možda i zabavnije i bolje je Huawei P40 Pro nema granica.

Za zabavu ćemo Huawei P40 Pro iskoristiti za kraj kao upravljačko srce za letenje i vinut ćemo se u visine i pogledati grad iz ptičje perspektive.

Još iz kategorije

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.

Samsung Galaxy S20+ prodaje se bolje od baznog S20 i S20 Ultra

Samsung Galaxy S20+ prodaje se bolje od baznog S20 i S20 Ultra

04.06.2020. komentiraj

Samsung je u veljači predstavio Galaxy S20 seriju pametnih telefona i ponovno se u njoj moglo pronaći tri modela, ali ovaj put bitnih razlika između osnovnog S20 i luksuznog S20 Ultra 5G modela nije bilo. Osim veličine, malo jače kamere i 5G mogućnosti, naravno. Zato se postavljalo pitanje što će S20+ uopće u cijeloj priči postići...