ELEGANCIJA I LUKSUZ

LG predstavio prvi prozirni i bežični OLED televizor na svijetu

LG predstavio prvi prozirni i bežični OLED televizor na svijetu

Na ovogodišnjem će CES sajmu LG je predstavio prvi prozirni te ujedno i bežični OLED televizor na svijetu. Nastao spajanjem prozirnog 4K OLED zaslona s LG-evom bežičnom tehnologijom prijenosa videa i zvuka, LG SIGNATURE OLED T predstavlja nešto potpuno novo.

Visoku kvalitetu slike i performanse LG OLED-a nadopunjuje novi α (Alpha) 11 AI procesor, a uspjeh inovativnog modela potvrđuje čak pet CES 2024. nagrada za inovacije, među kojima se ističe i posebna nagrada za najbolju inovaciju (Best of Innovation Award).

Televizor dozvoljava korisnicima da se oslobode dominacije tradicionalnog crnog ekrana kada je televizija ugašena. Zadržavajući veličinu ekrana od 77 inča, OLED T sa svojim prozirnim zaslonom besprijekorno se stapa s okolinom. Gotovo neprimjetan kada je isključen i usklađen s prostorom, ovaj model ide na ruku korisnicima i rješava ih dugotrajne dileme "kako se nositi s velikim crnim ekranom", a privlačan prozirni zaslon također ostavlja i dojam veće prostranosti. Donosi niz mogućnosti, od pozicioniranja u prostoru do pružanja različitih oblika korisničkih iskustava.

Zahvaljujući prozirnom OLED zaslonu, koji ne mora nužno biti postavljen uza zid, LG je uklonio uobičajena ograničenja koja su karakteristična za konvencionalne televizore. Umjesto toga, OLED T može biti pozicioniran usred sobe i poslužiti kao pregrada ili naslonjen na prozor bez da ometa pogled. Također, uključeni Zero Connect Box, koji koristi najnoviju bežičnu tehnologiju prijenosa slike i zvuka, omogućuje korisnicima da svoj televizor postave neovisno o tome gdje se nalaze utičnice i uživaju u čistom okruženju bez kablova.

Osim toga, modularni dizajn olakšava i instalaciju. Pa tako OLED T može samostalno stajati ili biti postavljen uz, odnosno na zid. Kupcima je ponuđena i mogućnost dodatnog prilagođavanja postavljanjem talka ili plutajućih polica s jedne ili obje strane ekrana sukladno njihovim ukusima i preferencijama. Postoje i upotrebe kroz dva različita vizualna iskustva - prozirno i neprozirno.

Zahvaljujući Always-On-Display (AOD) značajci, OLED T može se transformirati u prozirnu digitalnu podlogu za reprodukciju umjetničkih djela, videa ili fotografija. Sadržaj prikazan na prozirnom ekranu čini se kao da lebdi u zraku, odnosno spaja se s prostorom i stvara privlačan vizualni efekt. Druga značajka odnosi se na T-Bar, opciju koja duž donjeg ruba ekrana drži otvorenom korisnu informativnu traku koja prikazuje vijesti, obavijesti o vremenu ili naslove pjesama u trenutnoj reprodukciji, dok preostali dio ekrana ostaje slobodan kako bi pružio neometan pogled na prostor u pozadini.

Za prikaz na OLED zaslonu dovoljno je pritisnuti gumb za poboljšanje kontrasta. Zahvaljujući novom α (Alpha) 11 AI procesoru koji je poboljšao AI performanse za četiri puta, korisnici LG OLED-a mogu trenutno uživati u unaprijeđenoj kvaliteti slike. U usporedbi s prethodnim modelom, ovo donosi poboljšanje grafičke izvedbe od 70 posto te bržu brzinu obrade. Sjedinjujući ono najbolje što mogu dati prozirni i životopisni ekrani, OLED T stvoren je kako bi pružio najbolje iskustvo; sve to lako je dostupno jednostavnim pritiskom na gumb.