MWC 2024.

Lenovo predstavio proizvode i rješenja dizajnirana za koncept "AI for All"

Lenovo predstavio proizvode i rješenja dizajnirana za koncept "AI for All"
Dražen Tomić / Tomich Productions

Lenovo je na MWC sajmu predstavio najnoviji portfelj namjenskih uređaja s umjetnom inteligencijom, softvera i infrastrukturnih rješenja, kao i dva proof-of-concepts uređaja koji predstavljaju izazov tradicionalnim faktorima forme računala i pametnih telefona. Predstavljena je i budućnost hibridne umjetne inteligencije koja pokreće više uređaja, softvera i usluga za više personalizacije, suradnje i učinkovitosti.

Predstavljajući najnoviji Proof of Concept, ThinkBook Transparent Display Laptop Concept revolucionira iskustvo interakcije i stvaranja sadržaja s izvanrednim 17,3-inčnim Micro-LED prozirnim zaslonom, koji nema obrube i područja oko tipkovnice su mu prozirna. Snagom sadržaja generiranog umjetnom inteligencijom (AIGC), prozirni zaslon otvara nove puteve radne suradnje i učinkovitosti, omogućujući interakciju s fizičkim objektima i preklapanjem digitalnih informacija za stvaranje jedinstvenog sadržaja koji generiraju korisnici. Prozirnost mu omogućava da se bez napora prirodno integrira u okruženje. Korisnici se mogu neprimjetno prebacivati između tipkovnice i ploče za crtanje pomoću podržane olovke, otključavajući nove razine kreativne učinkovitosti.

Najnovija generacija poslovnih prijenosnih računala tvrtke Lenovo - ThinkPad T14 i Gen 5, ThinkPad T14s Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3, ThinkPad X12 Detachable Gen 2 i ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4 pokreću najnoviji Intel Core Ultra procesori s Intel vPro na odabranim modelima i Windows 11 te nude optimalan ekosustav AI hardverskih i softverskih rješenja za pružanje poboljšanih razina sigurnosti i energetske učinkovitosti.

Lenovo i Motorola su predstavili i Smart Connect, softversko rješenje koje objedinjuje digitalne ekosustave za stvaranje besprijekornog iskustva na više uređaja. Smart Connect otključava sinergije između uređaja kako bi se maksimizirala produktivnost, mogućnosti dijeljenja i upravljanje podacima te dokazujući da je zbroj veći od svojih dijelova. Uz Smart Connect, korisnici mogu mijenjati zadatke između osobnog računala, telefona i tableta uz održavanje nesmetanog protoka, uživati u bezbrižnom i sigurnom dijeljenju datoteka, pristupati mobilnim aplikacijama na računalu, pa čak i s lakoćom upravljati telefonskim obavijestima.

Bilo da je riječ o radu, kreiranju i gamingu na računalu, komunikaciji i konzumiranju sadržaja na pametnom telefonu ili kombinacijom svega u pokretu s tabletom, prebacivanje s uređaja na uređaj i dijeljenje sadržaja u ekosustavima sada je moguće samo jednim potezom. Uz Smart Connect, korisnici mogu gledati film na tabletu i prebaciti ga na računalo za nastavak, slušati podcast na pametnom telefonu i završiti ga na prijenosnom računalu kod kuće, raditi na dokumentu na prijenosnom računalu i uređivati ga na svom pametnom telefonu, pa čak i pokrenuti prezentaciju na stolnom računalu i učiniti je prijenosnijom tako da je prebace na tablet. Korisnici također mogu lako povećati sve što se prikazuje na njihovim telefonima na veći zaslon.

Najavljena je i sljedeća generacija rješenja Integrated Edge AI Solutions for Telco koja pomaže tvrtkama da u potpunosti iskoriste goleme količine podataka za nove AI aplikacije, a istovremeno smanjuju potrošnju energije. Ove inovacije dio su sveobuhvatnog portfelja hibridnih rješenja tvrtke Lenovo za umjetnu inteligenciju namijenjenih pojednostavljivanju puta do inteligentne transformacije za sve industrije i privlače nove suradnje kupaca s vodećim tvrtkama u industriji, kao što je Telefonica, koja otključava moć umjetne inteligencije gdje god se podaci stvaraju i dostavljaju ih tvrtkama na krajnjem rubu u stvarnom vremenu.

Dok telekomunikacijska industrija nastavlja svoju dramatičnu evoluciju kako bi omogućila uvođenje 5G i budućnost pokretanu umjetnom inteligencijom, inovacije u IT mrežama, infrastruktura u cloudu i rubno računalstvo ključne su za povezivanje današnjeg digitalnog gospodarstva. Rubno računalstvo omogućuje tvrtkama analizu podataka u stvarnom vremenu, omogućavajući brže uvide koji se mogu poduzeti za učinkovitije operacije i usluge.

Lenovo uvodi nova rješenja koja će korisnicima pomoći da produže životni ciklus svojih uređaja s održivijim i isplativijim IT opcijama. Kroz Lenovo Certified Refurbished, organizacije mogu implementirati obnovljena računala koja zadovoljavaju njihove različite računalne potrebe, a istovremeno zadržavaju manji IT ugljični otisak. Samo Lenovo i akreditirani partneri nudit će Lenovo certifikat, jamčeći uređaje vodeće kvalitete u industriji na koje se tvrtke mogu osloniti.

Kroz zajednicu Lenovo 360 Circle, poslovni partneri su također usklađeni sa zajedničkim akcijama za poticanje kružnih rezultata za korisnike i izgradnju održivije budućnosti. Putem Lenovo TruScalea, korisnici mogu implementirati usluge na osnovi pretplate po principu "pay-as-you-go", koristeći samo ono što im je potrebno i smanjujući otpad.

Lenovo također proširuje odnos tvrtke s iFixitom, dajući IT menadžerima moć da brzo popravljaju uređaje - smanjujući vrijeme zastoja i produžujući vijek hardvera. Naime, ThinkPad T14 Gen 5 i T16 Gen 3, uz uvide tima iFixit Solutions, dizajnirani su da budu jednostavniji za popravak, ne samo da proširuju korisničke zamjenjive dijelove (CRU) na bateriju s konektorom bez kabela i potpuno socketed DIMM dizajn, kao i zamjena SSD-a i WWAN-a, ali i dodavanje vizualnih indikatora za lakše popravke. Uz podršku iFixit tima, Lenovo je stvorio nove vodiče za popravak uključujući video postupke za sve CRU dijelove kao i olakšavanje naručivanja tih dijelova.

To produljuje životni ciklus proizvoda, smanjuje elektronički otpad i nudi prednosti uštede za tvrtke i pojedince. Kao rezultat ovih poboljšanja, ThinkPad T14 Gen 5 i T16 Gen 3 postigli su privremenu iFixit ocjenu popravljivosti od 9,3 od 10.