SPONZORIRANO

Kvalitetno rješenje po povoljnoj cijeni

Kvalitetno rješenje po povoljnoj cijeni

Kada je na tržište stigao Honor Magic6 Lite bilo je jasno kako se radi o telefonu u nižem cjenovnom rangu, ali koji kvalitetom se smjestio u gornji segment toga dijela tržišta pametnih telefona. Nedugo prije Barcelone naš je ekspertni tim imao prilike par dana se „poigrati“ s ovim pametnim telefona i iskustva su pozitivna. Bit će onih koji će na ovo reagirati razmišljanjem pa kako to mogu reći za telefon koji u svim svojim performansama nije na vrhu, ali on je na vrhu u svojoj cjenovnoj kategoriji i to je ono što je važno. Ne možete uspoređivati kruške i jabuke, da ne kažemo automobil jedan ili automobil dva (birajte sami koje modele iz različitih cjenovnih rangova). Treba biti objektivan i reći da je ovo odličan telefon koji nudi gotovo pa savršen omjer cijene i kvalitete, a posebna pohvala duljini trajanja baterije.

Ono što je jako važno jest da se u masi proizvođača, Honor se odlučio pozicionirati u premium segmentu, sugerirajući cijenom da se radi o nečem kvalitetnijem. Donosi vrlo lijep zakrivljen zaslon, a baterija je po mnogim kriterijima jedna od najboljih u pametnim telefonima općenito. Ono što snagom ne može parirati konkuretima, nadomješta dizajnom koji ga smješta u kategoriju više od konkurencije. Nipošto ne treba zaboraviti na military grade certifikate koji jamče otpornost na padove, a po čemu je definitivno unikatan na našem tržištu.

Ako vam se sviđa ovaj uređaj, naš savjet je da pričekate kratko s kupnjom da mu nešto padne cijena jer ćete uz njega trebati izdvojiti još dodatnu svotu za masku i punjač, a što nije u skladu "premium uređaja" i to je trebalo staviti u kutiju.

Honor Magic6 Lite smjestio se u srednju cjenovnu klasu. Ono što treba istaknuti Honor Magic6 Lite smjestio se u novu Magic6 serije koja u ovom trenutku tri modela, a to su Magic6 Lite, Magic6 i Magic6 Pro. Dok Magic6 i Magic6 Pro modeli svojim specifikacijama ciljaju na flagship klasu, Magic6 Lite je kao što mu i sam naziv sugerira orijentiran na korisnike koji traže cjenovno povoljniji pametni telefon ali s vrlo dobrim karakteristikama.

Dizajnerski je ovaj pametni telefon sasvim lijepo oblikovan, tako da je sve što je potrebno korisniku smješteno u kućište dimenzija 75,5 x 163,6 milimetara, a debljina uređaja je samo 7,98 milimetara. I težinom je ovaj uređaj jako dobar i teži svega 185 grama.

Kada je riječ o tehničkim karakteristikama ovaj pametni telefon pogoni Snapdragon 6 Gen 1 (SM6450), 8 jezgri, 2.2 GHz, zaslon je veličine 6.78 inča, AMOLED, 1200 x 2652 točaka, radne memorije odnosno RAM-a ima 8 GB, za pohranu podataka tu je 256 GB što je sasvim dovoljno za mnoge korisnike.

Što se tiče sustava kamera tu su tri stražnje kamere i to 108 megapixela s otvorom blend f1,75 + 5 megapixela sa f2,2 i stražnje strane tu je još kamera od 2 megapixela sa f2,4 i na kraju tu je prednja selfie kamera od 16 megapixela s f2,245.

Gledajući izglked i mogućnosti ovaj pametni telefon baziran je na MagicOS 7.2 temeljen na Androidu 13, donosi i 5G povezivost te dolazi u nekoliko diajnerskih oblika po boji i to Emerald Green, Sunrise Orange (veganska koža), Midnight Black.

Honor Magic 6 Lite je pametni telefon vrlo zgodnog izgleda, lijepog zaslona i ogromnog trajanja baterije. Nije najbrži i njegove bi video mogućnosti svakako trebale malo poboljšati, ali pruža dovoljno da bude vrijedan tražene cijene i to je ono što ga izdvaja u segmentu u kojem se smjestio. U svakom slučaju odličan omjer cijene i kvalitete.