INFOGRAFIKA: Mobiteli koji emitiraju najmanje elektromagnetskog zračenja

INFOGRAFIKA: Mobiteli koji emitiraju najmanje elektromagnetskog zračenja

Foto: DepositPhotos

Elektromagnetska zračenja na pametnim telefonima nisu opasna, ali svejedno su mjerljiva i ne može ih se potpuno zanemariti, zbog čega proizvođači posebnu pažnju posvećuju upravo tom segmentu. Ali, samo tri se mogu pohvaliti da su najbolji po tom pitanju.

Odnosno, dva jer LG više ne proizvodi pametne telefone, a na listi je LG G7 Thinq koji emitira 0,23 watta po kilogramu zračenja. Uz njega je posljednji na listi najboljih Samsung Galaxy S20 FE s identičnom količinom zračenja.

Na vrhu je ZTE, koji otkako traju američke sankcije i nema pristup mnogim zapadnim tržištima. Njegov Blade V10 emitira samo 0,13 watta po kilogramu, a AXON ELITE 0,17.

Samsungovi modeli su na iduća četiri mjesta pa tako Galay Note10+/5G emitira 0,19 watta po kilogramu, Galaxy Note10 0,21, Galaxy A80 0,22 i Galaxy A72 0,23.

Iako ne postoje neki određeni pravilnici ili regulative, neka složno mišljenje je da uređaji moraju biti ispod 0,60 watta po kilogramu. Primjerice, svi iznad tog u Njemačkoj ne mogu dobiti certifikat kojim bi bili označeni kao sigurni.

Još iz kategorije

Hrvatska premijera Huawei Nova 10 pametnog telefona

Hrvatska premijera Huawei Nova 10 pametnog telefona

05.10.2022.

Huawei je objavio početak prodaje novog modela pametnog telefona - nova 10, elegantno dizajniranog uređaja s moćnom prednjom kamerom i snažnom SuperCharge 66 W značajkom.

Novo VR rješenje za poslovne korisnike iz Lenova

Novo VR rješenje za poslovne korisnike iz Lenova

04.10.2022.

Lenovo je najavio nove sve-u-jednom VR slušalice dizajnirane za poduzeća. Udoban ThinkReality VRX tankog profila sa šest stupnjeva slobode (6DoF) ima optiku u obliku palačinke i mogućnosti prolaza u punoj boji, visoke razlučivosti za aplikacije miješane stvarnosti (MR). ThinkReality VRX također je podržan kompletnim paketom end-to-end usluga kako bi se tvrtkama pomoglo u postizanju brzine do rješenja i bržem ostvarivanju povrata ulaganja.

Xiaomi 12T serija uskoro stiže na hrvatsko tržište

Xiaomi 12T serija uskoro stiže na hrvatsko tržište

04.10.2022.

Nakon futurističke i inovativne Xiaomi 11T serije, koja je napravila pravu pravcatu revoluciju pametnih telefona u fotografiji i videografiji, Xiaomi je za ovu godinu svojim korisnicima pripremio nova iznenađenja. Prošlogodišnja 11T serija je korisnicima dala pristup najboljem kinematografskom iskustvu i vrhunsku tehnologiju za profesionalce stavila u ruke inovativnih kreativaca, a sada Xiaomi nastavlja u jednako revolucionarnom smjeru.