INFOGRAFIKA: Mobiteli koji emitiraju najmanje elektromagnetskog zračenja

INFOGRAFIKA: Mobiteli koji emitiraju najmanje elektromagnetskog zračenja
DepositPhotos

Elektromagnetska zračenja na pametnim telefonima nisu opasna, ali svejedno su mjerljiva i ne može ih se potpuno zanemariti, zbog čega proizvođači posebnu pažnju posvećuju upravo tom segmentu. Ali, samo tri se mogu pohvaliti da su najbolji po tom pitanju.

Odnosno, dva jer LG više ne proizvodi pametne telefone, a na listi je LG G7 Thinq koji emitira 0,23 watta po kilogramu zračenja. Uz njega je posljednji na listi najboljih Samsung Galaxy S20 FE s identičnom količinom zračenja.

Na vrhu je ZTE, koji otkako traju američke sankcije i nema pristup mnogim zapadnim tržištima. Njegov Blade V10 emitira samo 0,13 watta po kilogramu, a AXON ELITE 0,17.

Samsungovi modeli su na iduća četiri mjesta pa tako Galay Note10+/5G emitira 0,19 watta po kilogramu, Galaxy Note10 0,21, Galaxy A80 0,22 i Galaxy A72 0,23.

Iako ne postoje neki određeni pravilnici ili regulative, neka složno mišljenje je da uređaji moraju biti ispod 0,60 watta po kilogramu. Primjerice, svi iznad tog u Njemačkoj ne mogu dobiti certifikat kojim bi bili označeni kao sigurni.