Huawei u travnju preuzeo titulu najvećeg proizvođača pametnih telefona na svijetu

Huawei u travnju preuzeo titulu najvećeg proizvođača pametnih telefona na svijetu

Counterpoint je donio uistinu iznenađujuće rezultate vezane za tržište pametnih telefona jer u travnju je Huawei postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu! To znači da je uspio prestići Samsung, što je povijesni uspjeh za kineskog giganta, posebno u situaciji kad se nalazi pod američkim sankcijama pa mu je ograničena mogućnost poslovanja u svim dijelovima svijeta.

Ali, kako u svemu postoji druga strana priče, tako postoji i ovaj put. Da bi se uspjeh Huaweija promatrao na adekvatan način, potrebno je uzeti u obzir niz faktora. Kao prvo, Samsungova se proizvodnja usporila zbog pandemije koronavirusa, što se dogodilo i Huaweiju, ali Samsung uvelike ovisi o Indiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Latinskoj Americi i Europi.

Naime, na tim se područjima sve zaustavilo ili je još uvijek zaustavljeno, što podrazumijeva trgovine sa Samsungovim mobilnim uređajima. Stoga, ne čudi da je udio na tržištu za Samsung u travnju bio na 17 posto. No, čudi da je Huawei "dogurao" do 19 posto, unatoč mnogim problemima s kojima se suočava.

Istina jest da se u travnju kinesko tržište potpuno oporavilo, baš na vrijeme za nove P40 modele Huawei pametnih telefona. Ali, kinesko tržište samo po sebi ne može "držati" kompletno tržište samo, zbog čega ne treba umanjivati uspjeh Huaweija. Koji, ruku na srce, jest privremen.

Jer, već u svibnju se situacija s pandemijom smirila, u lipnju su otvorene europske granice i Samsung je sigurno zabilježio osjetno bolje rezultate prodaje, dok se Huawei "ispuhao" u travnju i ostao na tome jer na svjetskom tržištu njegovi uređaji zbog sankcija i nepostojanja Google Mobile Services zaostaju.

Uostalom, zbog svih tih problema Xiaomi je bio tijekom veljače ispred Huaweija, ali ožujak, travanj i novi modeli pomogli su kineskom gigantu da se još jednom iskaže te potvrdi gdje bi bio da ga ne sputavaju političke sile...

Još iz kategorije

Vrijedni pokloni na dar uz Huawei P40 Pro+ u prednarudžbi

Vrijedni pokloni na dar uz Huawei P40 Pro+ u prednarudžbi

03.07.2020. komentiraj

Novi Huawei P40 Pro+ dostupan je na hrvatskom tržištu. Preporučena maloprodajna cijena iznosi 9.999 kuna, a ako se uređaj prednaruči odmah, na dar se dobiva Watch GT 2e pametni sat i najnoviji Huawei SuperCharge bežični punjač od 40 W. Korisnici će uz ova dva besplatna uređaja na dar dobiti i 12 mjeseci besplatnog prostora na Huawei Cloudu od čak 50 GB. Ponudu je moguće iskoristiti kod prodajnih partnera do 15. srpnja ili do isteka zaliha.

Samsung predstavio najnovijeg člana Galaxy A obitelji – Galaxy A31

Samsung predstavio najnovijeg člana Galaxy A obitelji – Galaxy A31

03.07.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je novi Samsung Galaxy A31 pametni telefon koji dolazi s multifunkcionalnom četverostrukom kamerom, vrhunskim Infinity-U zaslonom i snažnom baterijom od 5,000 mAh-a. Također, dolazi s poboljšanim mogućnostima i inovacijama koje odlikuju popularnu Galaxy A obitelj, tvrde u kompaniji.

Predstavljen Cat S42 novi telefon za teške zadatke

Predstavljen Cat S42 novi telefon za teške zadatke

02.07.2020. komentiraj

Bullitt Group, globalni nositelj licence za Cat telefone, predstavio je danas u Londonu Cat S42, otporan i pouzdan pametni telefon spreman za  ekstremne uvjete. Uređaj je dostupan za prednarudžbe, a prve isporuke u Hrvatskoj se očekuju 14. srpnja ove godine.