Huawei u travnju preuzeo titulu najvećeg proizvođača pametnih telefona na svijetu

Huawei u travnju preuzeo titulu najvećeg proizvođača pametnih telefona na svijetu

Counterpoint je donio uistinu iznenađujuće rezultate vezane za tržište pametnih telefona jer u travnju je Huawei postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu! To znači da je uspio prestići Samsung, što je povijesni uspjeh za kineskog giganta, posebno u situaciji kad se nalazi pod američkim sankcijama pa mu je ograničena mogućnost poslovanja u svim dijelovima svijeta.

Ali, kako u svemu postoji druga strana priče, tako postoji i ovaj put. Da bi se uspjeh Huaweija promatrao na adekvatan način, potrebno je uzeti u obzir niz faktora. Kao prvo, Samsungova se proizvodnja usporila zbog pandemije koronavirusa, što se dogodilo i Huaweiju, ali Samsung uvelike ovisi o Indiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Latinskoj Americi i Europi.

Naime, na tim se područjima sve zaustavilo ili je još uvijek zaustavljeno, što podrazumijeva trgovine sa Samsungovim mobilnim uređajima. Stoga, ne čudi da je udio na tržištu za Samsung u travnju bio na 17 posto. No, čudi da je Huawei "dogurao" do 19 posto, unatoč mnogim problemima s kojima se suočava.

Istina jest da se u travnju kinesko tržište potpuno oporavilo, baš na vrijeme za nove P40 modele Huawei pametnih telefona. Ali, kinesko tržište samo po sebi ne može "držati" kompletno tržište samo, zbog čega ne treba umanjivati uspjeh Huaweija. Koji, ruku na srce, jest privremen.

Jer, već u svibnju se situacija s pandemijom smirila, u lipnju su otvorene europske granice i Samsung je sigurno zabilježio osjetno bolje rezultate prodaje, dok se Huawei "ispuhao" u travnju i ostao na tome jer na svjetskom tržištu njegovi uređaji zbog sankcija i nepostojanja Google Mobile Services zaostaju.

Uostalom, zbog svih tih problema Xiaomi je bio tijekom veljače ispred Huaweija, ali ožujak, travanj i novi modeli pomogli su kineskom gigantu da se još jednom iskaže te potvrdi gdje bi bio da ga ne sputavaju političke sile...

Još iz kategorije

Xiaomi prodao preko 140 milijuna Redmi Note uređaja

Xiaomi prodao preko 140 milijuna Redmi Note uređaja

24.11.2020. komentiraj

Više od 140 milijuna Redmi Note uređaja prodano je na globalnoj razini, objavio je Xiaomijev podbrend Redmi na svom službenom Weibo računu. Prema podacima koje je objavila istraživačka tvrtka Omdia, cjelokupna Redmi Note 8 serija postala je druga najprodavanija serija pametnih telefona na svijetu i to u prvoj polovici 2020. godine. Ova je serija, ujedno, najprodavanija serija pametnih telefona u Kini, što dodatno potvrđuje njenu globalnu popularnost.

XPG predstavlja ventilator VENTO PRO 120 PWM

XPG predstavlja ventilator VENTO PRO 120 PWM

23.11.2020. komentiraj

XPG predstavlja ventilator XPG VENTO PRO 120 PWM. XPG VENTO PRO 120 PWM konstruiran je u suradnji s tvrtkom Nidec i prilagođen izbirljivim igračima i obožavateljima PC-ja koji žele najbolje u svijetu hlađenja računala.

Samsung objavio popis mobitela koji će dobiti nadogradnju One UI-a na verziju 3.0

Samsung objavio popis mobitela koji će dobiti nadogradnju One UI-a na verziju 3.0

21.11.2020. komentiraj

Samsung na godišnjoj razini proizvodi na desetke različitih modela pametnih telefona i čini se da bi ih uskoro mogao objediniti kroz One UI 3.0 baziranom na Android 11. Riječ je o ukupno 90 modela pametnih telefona i tableta, što znači da se južnokorejski tehnološki gigant odlučio na značajan potez.