Pametni telefoni

Honor razvio poseban zaslon koji učinkovito smanjuje umor očiju

Honor razvio poseban zaslon koji učinkovito smanjuje umor očiju

Honor veliku pažnju posvećuje sigurnom korištenju pametnih telefona, posebice kad su u pitanju zdravlje i zaštita očiju što se potvrdilo nedavno predstavljenim Magic5 Pro modelom, prvim pametnim telefonom s TÜV Rheinland Circadian Friendly certifikatom, a koji podržava Circadian Night Display opciju.

Riječ je o funkciji koja ne ometa san jer regulira plavu svjetlost i nježno mijenja noćnu temperaturu boja na prirodan način. Prema Honorovim laboratorijskim testovima, ova značajka može povećati izlučivanje melatonina do 20 posto unutar tri sata, pomažući korisnicima da se bolje naspavaju.

Kao brend koji je izrazito posvećen razvoju inovacija usmjerenih na zaštitu očiju korisnika, Honor je svoja istraživanja započeo 2016. U jednom od istraživanja prikupljeni su podaci od više od 10.000 korisnika, kako bi se u konačnici razvila optimalna tehnologija zatamnjivanja zaslona. Koristeći dobivene rezultate, Honor je razvio značajku dinamičkog zatamnjivanja zaslona za koju je u testovima potvrđeno kako učinkovito smanjuje umor očiju za 18 posto nakon 45 minuta korištenja.

Kontrola naše izloženosti plavom svjetlu sve je važnija za san i zdravlje općenito, osobito s povećanjem količine vremena koje provodimo pred ekranom pri kraju dana. Iz tog je razloga ključno modificiranje zaslona kako bi se smanjile smetnje, a Honorovov razvoj cirkadijalnog noćnog prikaza i značajke dinamičkog zatamnjenja važan su korak u postizanju tog cilja, istaknuo je dr. Glen Jeffery, profesor neuroznanosti na Institutu za oftalmologiju, Faculty of Brain Science na UCL-u.

Magic5 Pro u Hrvatskoj je dostupan u Midnight Black boji, uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 1199 eura, a kupci trenutno na poklon mogu dobiti i Honor Watch GS 3.