RAST POPULARNOSTI

Honor predviđa da su preklopni pametni telefoni skorašnja budućnost

Honor predviđa da su preklopni pametni telefoni skorašnja budućnost

Predstavnici Honora su gostovali na Fortune Global Forumu 2023. u Abu Dhabiju i pritom sudjelovali u raspravi o budućnosti pametnih uređaja. Uz dr. Raya Guoa, CMO-a u Honoru, u panelu "Novi inteligentni svijet: Što je sljedeće za pametne uređaje" sudjelovali su Ben Wood, glavni analitičar i CMO CCS Insighta te Frank Holzmann, globalni izvršni potpredsjednik odjela Electrical Service, TÜV Rheinland.

Tijekom panel rasprave, govornici su usporedili preklopne uređaje u industriji pametnih telefona i električna vozila u automobilskoj industriji - obje su industrije napravile nove koncepte kojima žele promijeniti stvari na bolje. Najnoviji podaci tako podaci da je u Kini više od 64 posto korisnika vrhunskih pametnih telefona otvoreno prijeći na preklopne, što sugerira da se industrija nalazi na prekretnici u kojoj preklopni pametni telefoni postaju mainstream.

Određene značajke preklopnih uređaja dosad još nisu bile usavršene, prije svega prenosivost, izdržljivost i trajanje baterije. Sada su uređaji, kao što je Honor Magic V2, tanki i lagani poput običnih pametnih telefona, dok istovremeno pružaju sve prednosti impresivnog preklopnog zaslona. Magic V2 testiran je da izdrži najmanje 400.000 presavijanja, što predstavlja veliku izdržljivost, a uključuje i tehnologiju silicij-ugljične baterije za cjelodnevno trajanje baterije.

Nakon što je riješio ove "slabe" značajke, Honor je nedavno postigao značajnu prekretnicu i proizveo milijun preklopnih pametnih telefona. Magic V2 trenutno je najprodavaniji preklopni model na kineskom tržištu, zauzimajući 25 posto udjela u rastućem tržištu preklopnih uređaja, prema podacima tvrtke za analizu industrije Omdia.

Rastući opseg proizvodnje pokazuje kako Honor pokreće lanac opskrbe industrije naprijed - i da industrija sazrijeva. Ova prekretnice od milijuna jedinica pokazuje da lanac opskrbe doseže fazu masovne proizvodnje u kojoj je proizvodni proces automatiziraniji i učinkovitiji. To će koristiti široj industriji, jačajući povjerenje opskrbnog lanca i potičući druge robne marke na inovacije u području preklopnih uređaja, što će zauzvrat sniziti cijene i učiniti preklopne pametne telefone još dostupnijima.

Tehnološke inovacije usmjerene na čovjeka bile su još jedna ključna tema panel rasprave. Guo je kazao da za Honor to znači identificiranje problema stvarnih korisnika i njihovo rješavanje. Prema istraživanjima, na globalnoj razini bilježe se najmanje 2,2 milijarde ljudi s oštećenjem vida, što se moglo spriječiti kod najmanje jedne milijarde korisnika. Na temelju ovog istraživanja, Honor je tehnologiju zaslona za udobnost očiju postavio kao glavni prioritet pa je tvrtka uložila više od 140 milijuna američkih dolara u istraživanje i razvoj tehnologije zaslona i razvila više od 500 patenata povezanih sa zaslonom. Nedavno je Honor otvorio i novi namjenski laboratorij za testiranje značajki za udobnost očiju, s ciljem da se dodatno specijalizira u ovom području.

U skladu s ulaganjem, Honor je predstavio niz inovativnih značajki za udobnost očiju, kao što su 3840Hz PWM tehnologija zatamnjivanja i Circadian Night Display za bolju zaštitu očiju korisnika. Ove su se inovacije postupno proširile na širu industriju. Primjerice, otkako je uvedena značajka za udobnost oka visokofrekventnog PWM zatamnjivanja, 12 drugih brendova pametnih telefona usvojilo je tehnologiju i sada više od 90 posto zaslona pametnih telefona u Kini ima značajke za udobnost oka, poput visokofrekventnoa PWM zatamnjivanja.

Honor vjeruje u hibridni AI model, koristeći AI na uređaju za personalizirani sadržaj i usluge, dok osigurava privatnost korisnika s podacima koji ostaju na uređaju. I u protekle tri godine izrastao je u globalni premium brend koji postaje lider kada su u pitanju inovacije poput preklopnih uređaja i tehnologija udobnosti za oči.

Riječ je o inovacijama koje su se zaista isplatile - Honor je ove godine ostvario rast prodaje od gotovo 200 posto na inozemnim tržištima. U Europi, kao što pokazuje najnovije izvješće Counterpoint Researcha, Honor je jedini brend pametnih telefona koji bilježi rast na godišnjoj razini. U Kini drži vodeću poziciju što se odnosi na tržište preklopnih uređaja i ukupno tijekom perioda trećeg kvartala ove godine.