Google redizajnirao brend Androida

Google redizajnirao brend Androida

Foto: Google

Google će za Android 10 operativni sustav uvesti neke promjene, koje se ipak tiču ponajprije dizajna, a nešto manje samih funkcija, tako da oni koji očekuju revoluciju ne bi trebali gajiti previše nade u njih. No, svaka promjena na bolje uvijek dobro dođe, makar se radilo samo o onim estetskima.

A one idu u prvom redu, pa će tako sami dizajn imena "android" izgledati drugačije. Bit će ispisan crnim slovima s ikonicom već prepoznatljivog zelenog bugdroida. Dakle, to je treći put da se mijenja sami logo i prvi put od 2014., kad je uveden ovaj koji trenutno gledamo.

Kad smo kod bugdroida, on se isto mijenja. Ostat će mu se samo gornja polovica glave i to je to. Dojam je kao da se skriva iza nekog stola i kao da viri. Malo čudna odluka, ali Google je očito želio načiniti zaokret, što se uistinu i događa. Ipak, treba znati da će Google kroz Creative Commons licene nuditi prijašnji izgled bugdroida, no ovaj službeni bit će samo gornja polovica glave.

Nije ni to sve, uvodi se nova paleta boja. Riječ je o zelenoj, plavoj, mornaričko plavoj, narančastoj, krem i svijetlo plavoj. Sve te boje nisu vezane uz Android OS već za sami Android brand i Google će ih koristiti u marketinške svrhe. Dakle, developeri se mogu poigravati bojama kako su i prije.

I to je u principu sve, iako se kroz zanimljiv YouTube video može vidjeti konkretno o čemu se sve radi po pitanju novog izgleda branda Android. Nije da će mnogi primijetiti sve te detalje, ali osvježenje uvijek dobro dođe, ostaje dojam nečeg novog, boljeg i naprednijeg. Ili se barem tako čini u teoriji.

Što se tiče nekih konkretnih promjena u tehničkom smislu, na to će se ipak morati dodatno pričekati narednih tjedana i mjeseci. Ono čemu se svi možemo nadati jest da će uistinu one i stići jer sve drugo ne bi imalo toliko smisla. Kakve će biti, zasigurno ne revolucionarne, kako je i rečeno, no promjena je uvijek dobrodošla!

Još iz kategorije

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

20.02.2020. komentiraj

HMD Global objavio je kako je šest Nokia telefona nagrađeno iF DESIGN nagradom 2020. za izvanredan dizajn. iF DESIGN nagrade dodjeljuje najstarija svjetska nezavisna organizacija za dizajn iF International Forum Design. Ocjenjivačku komisiju čini 78 nezavisnih stručnjaka za dizajn koji su pregledali preko sedam tisuća prijava koje su dobili iz 56 zemalja diljem svijeta.

Koja je razlika između Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1

Koja je razlika između Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1

19.02.2020. komentiraj

I dok svi portovi izgledaju praktički identično, tehnologije na kojima se temelje imaju bitne razlike, pa tako Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1 nisu ni približno jednaki. Dapače, dijele ih bitne stavke, koje vrijedi znati jer možda jednom zatrebaju pri kupovini.

Samsung predstavio novi 2020 QLED 8K televizor na europskom tržištu

Samsung predstavio novi 2020 QLED 8K televizor na europskom tržištu

17.02.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics je na Samsung Forumu, koji se održao u Mediteranskom konferencijskom centru u gradu Valleta na Malti, predstavio svoje najnovije televizore i audio uređaje za područje Europe u 2020. godini. Među njima su Q950TS QLED 8K televizor te proširena ponuda QLED 8K i 4K uređaja te MicroLED, Lifestyle televizora.