UGODNO IZNENAĐENJE

Galaxy AI mobilna stiže i na Samsung uređaje starije generacije

Galaxy AI mobilna stiže i na Samsung uređaje starije generacije

Samsung je najavio da su Galaxy AI značajke predstavljene uz Galaxy S24 seriju od sada dostupne i na odabranim modelima prethodne generacije Galaxy uređaja. Novim ažuriranjem operativnog sustava One UI 6.1, mobilna umjetna inteligencija bit će dostupna na serijama Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 i Tab S9.

Galaxy AI osmišljen je kako bi omogućio vrhunska mobilna iskustva umjetne inteligencije koja korisnicima olakšavaju svakodnevni život, kao što je, na primjer, šetnja ulicama stranog grada, i otkrivanje mjesta ispunjenih povijesnim spomenicima i autentičnim restoranima.

Tijekom putovanja korisnici mogu iskusiti snagu Interpreter alata. Nađu li se tako u Italiji, ali se ne osjećaju potpuno sigurno u govoru talijanskog jezika, s pomoću Interpretera mogu jednostavno naručiti na materinjem jeziku, a Interpreter će u stvarnom vremenu prevesti njihove želje na talijanski, olakšavajući komunikaciju s osobljem restorana.

Osim toga, alatom Live translate  mogu tijekom šetnje gradom prevesti tekst koji ih okružuje. Na primjer, informativne ploče uz pomoć kojih će lakše pronaći željeno odredište. Jednostavnim skeniranjem teksta kamerom pametnog telefona, a Live Translate će ga automatski prevesti.

Prilikom istraživanja znamenitosti mogu iskoristiti Circle to Search with Google. Dovoljno je samo prstom zaokružiti fotografiju zgrade ili spomenika na zaslonu pametnog telefona i odmah će dobiti sve zanimljive informacije, što obogaćuje razumijevanje povijesti i kulturnog značaja mjesta koja posjećuju.

Sve već snimljene fotografije mogu se brzo i jednostavno doraditi korištenjem Edit Suggestion i Generative Edit alata. On će predložiti najbolje ispravke fotografije, dok će generativnim uređivanjem moći ukloniti elemente slike koji smetaju, od ljudi do odraza.