CES 2021: Eyesafe i LG Display predstavili OLED ekran sa smanjenom emisijom plavog svjetla

CES 2021: Eyesafe i LG Display predstavili OLED ekran sa smanjenom emisijom plavog svjetla

Eyesafe i LG Display zajedničkim su snagama napravili televizijski ekran koji umanjuje izlaganje plavog svjetla, odnosno, pomaže očima tako što se smanjuje štetu nastalu prilikom gledanja televizije. Riječ je o OLED uređaju veličine 65 inča, predstavljenom na virtualnom CES sajmu.

Obzirom da je su na svojim poljima obje kompanije lideri, odlučili su udružiti snage pa napraviti nešto vrhunsko, korisno i iznimno dobro za zdravlje onih koji to konzumiraju. A da nije riječ samo o marketinškom triku, potvrdila je certifikacija dodijeljena od strane TÜV Rheinlanda, koji je proveo nezavisno testiranje emisije plave svjetlosti.

Pandemija koronavirusa povećala je "konzumaciju" digitalnih uređaja do te mjere da Nielsen u izvješću navodi kako prosječni Amerikanac dnevno provodi 12 sati i 12 minuta uz njih. Upravo zbog toga povećala se potreba za proizvodnjom kvalitetnijih i zdravijih uređaja, a LG se odlučio među prvima "baciti" u to.

"Nastavit ćemo proizvoditi zdravije uređaje, a priču smo pokrenuli s ovim koji je zdraviji za ljudske oči", kazao je Soo-Young Yoo, direktor tehnologije (CTO) u LG Displayu.

Također, izvršni direktor (CEO) Eyesafea Justin Barret izjavio je da se nada kako će ova suradnja potaknuti i druge da počnu više pažnje posvećivati zdravlju korisnika, a ponajprije se osvrnuo na oči, naravno. Ako se uzme u obzir da je na CES sajmu proizvode koji smanjuju emisiju plave svjetlosti predstavio i TCL, čini se da je sve i krenulo u tom smjeru pa bismo dogodine tako nešto mogli imati kao standard.

Što se plasmana na tržište tiče, još uvijek se ništa ne zna, osim da bi ovaj "zdravi televizor" trebao biti dostupan tijekom godine. A kad stigne, mogao bi potaknuti novi trend, ako se to već nije učinilo prezentacijom ovog impoznantog uređaja, koji bi svoje mjesto mogao pronaći u mnogim domovima diljem svijeta.

Još iz kategorije

Stižu novi LG-evi televizori za 2021. godinu

Stižu novi LG-evi televizori za 2021. godinu

24.02.2021.

LG Electronics najavljuje globalnu distribuciju svojih novih televizora za 2021. godinu s uređajima koji korisnicima pružaju veći izbor nego ikad prije i to s proširenom linijom koja sadrži nove OLED, QNED Mini LED i NanoCell televizore. Raznovrsna kolekcija pruža izuzetno iskustvo kućne zabave, a donosi širi raspon veličina zaslona od 43 do 88-inča, uključujući i potpuno novu dijagonalu na tržištu od 83-inča.

INFOGRAFIKA: 2020. je rekordna godina po prodaju iPhonea

INFOGRAFIKA: 2020. je rekordna godina po prodaju iPhonea

22.02.2021.

Appleovi 5G modeli iPhonea bili su pun pogodak jer je tržište “poludjelo” za njima, što se jasno vidi kroz rezultate te kompanije u posljednjem kvartalu prošle godine.

8 načina za prenamjenu starog Android ili iPhone mobitela

8 načina za prenamjenu starog Android ili iPhone mobitela

18.02.2021.

Stari pametni telefon, neovisno je li iPhone ili Android, može biti koristan na razne načine. I svaki od njih mnogo je bolji od bacanja u neku ladicu gdje će skupljati prašinu i nikad više biti od koristi ikome.