CES 2021: ASUS i TP-Link najavili Wi-Fi 6E rutere

CES 2021: ASUS i TP-Link najavili Wi-Fi 6E rutere

Pripremite se za novu fazu Wi-Fi tehnologije s Wi-Fi 6E jer ASUS i TP-Link najavili su rutere koji funkcioniraju na tom principu te bi trebali “raskrčiti” put ostalima koji se odluče plasirati uređaje s podrškom za novi tip bežične mreže.

A zašto je to bitno? Naime, dok Wi-Fi 6 ruteri koriste 2.4GHz i 5GHz frekvencije, 6E dodaje od strane FCC-a nedavno odobreni 6GHz signal u cijelu priču pa se na taj način savladavaju prepreke "gustih" i "gužvovitih" frekvencija kroz koje se moraju probijati Wi-Fi 6 ruteri.

Dakle, osim odobrenja za 6GHz signal, odobren je i opseg koji čini 14 kanala od 80MHz ili sedam kanala od 160MHz. Naravno, pristupaju im samo kompatibilni uređaji, što znači da su ASUS i TP-Link napravili odličan posao i u samom startu bi trebali biti ispred svih onih koji još čekaju uključiti se na ovo tržište. A ima ogroman potencijal jer nudi bolji 4K videostreaming, bolje iskustvo za gaming i videokonferencije.

Kad govorimo o novim ruterima, treba spomenuti i modele o kojima se točno radi. Za ASUS će u osvajanje tržišta ići ROG Rapture GT-AXE11000 gaming ruter, a za TP link njih dva - Archer AX96 AX7800 i  Deco X96 AX7800 Whole Home.

Ono što će koristiti ovi ruteri jest bandwith od 11.000 Mb/s kroz tri frekvencije kombinirano, maksimalne brzine bez usporavanja. Kako bi sve to funkcionirao besprijekorno, ASUS je na svoj gaming ruter dodao osam aplificiranih antena i 1.8GHz četverojezgreni procesor, kombiniran s MU-MIMO, OFDMA i Beamforming tehnologijama, koje osiguravaju stabilnost konekcija bez obzira na frekvenciju.

U konačnici, gameri dolaze na svoje s ovim uređajem jer ne moraju razmišljati o kablovima, ne moraju razmišljati o "trzanju" i sličnim problemima s mrežom, koji mogu podosta narušiti iskustvo igranja, posebno za one koji se profesionalno bave time. U današnje doba kad je toliko ljudi u domovima, iz kojih i radi ili uči, jasno je da gameri trebaju besprijekorno iskustvo.

Još iz kategorije

Stižu novi LG-evi televizori za 2021. godinu

Stižu novi LG-evi televizori za 2021. godinu

24.02.2021.

LG Electronics najavljuje globalnu distribuciju svojih novih televizora za 2021. godinu s uređajima koji korisnicima pružaju veći izbor nego ikad prije i to s proširenom linijom koja sadrži nove OLED, QNED Mini LED i NanoCell televizore. Raznovrsna kolekcija pruža izuzetno iskustvo kućne zabave, a donosi širi raspon veličina zaslona od 43 do 88-inča, uključujući i potpuno novu dijagonalu na tržištu od 83-inča.

INFOGRAFIKA: 2020. je rekordna godina po prodaju iPhonea

INFOGRAFIKA: 2020. je rekordna godina po prodaju iPhonea

22.02.2021.

Appleovi 5G modeli iPhonea bili su pun pogodak jer je tržište “poludjelo” za njima, što se jasno vidi kroz rezultate te kompanije u posljednjem kvartalu prošle godine.

8 načina za prenamjenu starog Android ili iPhone mobitela

8 načina za prenamjenu starog Android ili iPhone mobitela

18.02.2021.

Stari pametni telefon, neovisno je li iPhone ili Android, može biti koristan na razne načine. I svaki od njih mnogo je bolji od bacanja u neku ladicu gdje će skupljati prašinu i nikad više biti od koristi ikome.