Asusov ROG Phone II je trenutno najjači Android gaming mobitel na tržištu

Asusov ROG Phone II je trenutno najjači Android gaming mobitel na tržištu

Asusov ROG Phone prošle se godine činio kao jedan od prvih gaming pametnih telefona koji ima smisla, uz neospornu moć. Ali, njegov nasljednik ROG Phone II trebao bi biti osjetno moćniji i samim time najbolje po pitanju performansi što Android uređaji imaju za ponuditi u ovom trenutku.

Jer, uz najnoviji Qualcommov procesor Snapdragon 855 Plus i OLED zaslon od 6,6 inča s dosad kod pametnih telefona neviđenih 120Hz refresh rate, Asus je odlučio ponuditi i masivnu bateriju od 6000 mAh! Asus ROG Phone imao je 4000 mAh, OnePlus 7 Pro ima 4100 mAh, a Samsung Galaxy S10+ "samo" 4000 mAh. Uz sve to, novi Asusov pametni telefon trebao bi imati 12GB radne memorije i 512GB prostora za pohranu!

Već se prema testovima vidi koliko je ROG Phone II ispred konkurencije. Jer, na 3D grafici prilikom testiranja ostvario je rezultat od 6253 bodova za Sling Shot Extreme - OpenGL ES 3.1, a za Sling Shot Extreme Unlimited - OpenGL ES 3.1 rezultat od čak 6939 bodova. Primjerice, OnePlus 7 Pro je na 5579 i 6184 bodova, Samsung S10+ na 4450 i 4544 bodova, a iPhone XS Max na 4271 i 4945 bodova.

Zaljubljenicima u igre kao PUBG Mobile sve ovo značit će puno jer na iznimno visokoj razini, uz odlično iskustvo, moći će igrati sedam sati bez prestanka. Jer, toliko je moćna baterija. Ali, treba naglasiti da je to kad se zaslon namjesti na 60Hz, ne na 120Hz, koji troši više baterije.

Također, ROG Phone II nudi podosta zanimljivih dodataka, koji gamerima mogu olakšati i poboljšati iskustvo igre. Primjerice, višestruki USB-C portovi, AeroActive Cooler II za hlađenje, Aero Case koji čuva uređaj, TwinView Dock II za mogućnost dvostrukog zaslona, ROG Kunai Gamepad, Mobile Desktop Dock, QiGig Display Dock Plus i još raznih zaštitnih maski...

Naravno, sve to košta i rijetki će imati cijeli asortiman uz sebe, no oni koji će imati, sigurno će biti zadovoljni onime što on nudi. I dok treba vidjeti koliko će koštati svaki od tih dodataka, zna se da će ROG Phone II biti na oko 900 američkih dolara, kao i prethodnik. A na globalnom će se tržištu pojaviti u rujnu. Dakle, mjesec dana nakon Samsungova Note 10, koji bi po specifikacijama mogao biti slabiji, što bi bio zanimljiv slučaj.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.