UVIJEK SU KRIVI PROGRAMERI

Apple za pregrijavanje novog iPhonea krivi softverske greške

Apple za pregrijavanje novog iPhonea krivi softverske greške

Apple je pregrijavanje iPhone 15 Pro uređaja pripisao problemima vezanim uz softver i aplikacije. Reakcija tvrtke uslijedila je nakon pritužbi kupaca na društvenim mrežama i forumu za podršku.

Apple je u izjavi objasnio da bi uređaji mogli biti topliji nakon početnog postavljanja ili procesa obnavljanja zbog onoga što je opisao kao povećanu aktivnost u pozadini, iako je također istaknuo probleme s aplikacijama trećih strana i vlastitim softverom. Tvrtka je objasnila da će greška u najnovijem iOS softveru biti riješena ažuriranjem, dok radi s programerima problematičnih aplikacija trećih strana na popravcima koji su u procesu objavljivanja.

Appleovi komentari došli su nakon višednevnih pritužbi na društvenim mrežama i njegovom online forumu za podršku, pri čemu su neki korisnici tvrdili da su uređaji prevrući da bi ih držali dulje vrijeme. Odbacujući nagađanja društvenih medija o drugim potencijalnim uzrocima, Apple je naglasio da nema nikakve veze s okvirom od titana, koji se prvi put koristi u liniji uređaja, niti s poboljšanim grafičkim čipom ili USB-C punjenjem, koji su također novo na najnovijoj seriji slušalica.