SPONZORIRANO

ZRIN konferencija o informacijskoj sigurnosti

ZRIN konferencija o informacijskoj sigurnosti
Depositphotos / Ilustracija

U zagrebačkom hotelu Westin će se 14.12.2023. održati ZRINova konferencija o informacijskoj sigurnosti. Stručnjaci ZRINa i gosti održati će predavanja i panel tijekom kojih će prodiskutirati aktualne teme iz ovog područja, kao što su uspostava visoke razine informacijske sigurnosti i spremnosti na odgovore na incidente, suradnju akademskog, privatnog i javnog sektora u ovim izazovima, te struktura upravljanja informacijskom sigurnošću u Republici Hrvatskoj.

Centralni događaj konferencije je panel na kojem će sudjelovati istaknuti predstavnici akademskog, privatnog i javnog sektora tijekom kojeg će zajednički prodiskutirati kako njihove organizacije mogu najviše pridonijeti suradnji ova tri sektora s ciljem podizanja razine informacijske sigurnosti, koje prepreke pritom uočavaju, te kako smatraju da ih je moguće otkloniti.

Bit će zanimljivo čuti iskustvo sa specijalističkim studijima informacijske sigurnosti na FERu i FOIu, te Spanovog Centra kibernetičke sigurnosti, kao i izazovima s kojima se stručnjaci koji se žele dalje formalno obrazovati u ovom području susreću u Hrvatskoj.

Prokomentirat će se aktualne NIS2 i eIDAS2 direktive, kao i podizanje efikasnosti zakonodavca kada je u pitanju usvajanje mišljenja stručne zajednice pri donošenju zakona.

Više informacija na webu konferencije.