Zašto volimo određene fotografije

Zašto volimo određene fotografije

Foto: Dražen Tomić

Osim što su objavom ovih informacija ponovo skrenuli pozornost na svoj davno lansirani Xperia Z3 i Z3 Compact, Sony je svojom infografikom ukazao na osnovne amaterske pogreške koje uvelike utječu na (ne)popularnost određenih slika na društvenim mrežama.

Jedan od najinteresantnijih podataka je činjenica da se upravo ovog trenutka čak 41,600 slika uploada na Instragram. Također, upravo je sada najpopularnija društvena mreža Facebook obogaćena za 243,055 fotografija. S pravom pogađate da su većina njih tzv. selfy i foody, no morate priznati da na društvenim mrežama znate naletiti na fotografije koje zaista zaslužuju nekoliko trenutaka vaše pažnje, iako niste sigurni zašto. Možda vam to pokažu iduće statistike.

Podaci koje navodi Sony tvrde da je čak 6.5 % više like-ova na instagramu dobiju fotografije na koje nije stavljen dodatni filter. Što se tiče Pinterest-a, čak je 23% korisnika više oduševljeno fotografijama koje na sebi nemaju lice, a na Flickr-u 72% više šanse za „like“ ostvaruju fotografije s manjom dubinskom oštrinom.

Glavni dizajner Sony Mobile kamera, Hiroshi Takano tvrdi da naši mozgovi pamte „savršen balans između životnih i prirodnih boja. Sve što radimo na našim pametnim telefonima vezano je uz bilježenje uspomena“.

Naravno, iz Sonya navode da su njihovi uređaji specijalisti za to, te da se uspomene uspješno bilježe čak i pri lošem svijetlu. Kao popularni primjer tu su festival svjetla u Indiji – Diwali i Nova godina, pri kojim će vam njihovi Xperia Z3 i Xperia Z3 Compact, kao prvi pametni telefoni na svijetu sa ISO osjetljivosti od 12 800, omogućiti da s drugima dijelite svoj provod u HD-u.

Još iz kategorije

Kroz digitalno usavršavanje, tvrtke u sektoru financijskih usluga omogućavaju svojim zaposlenicima prelazak s analognog na digitalno

Kroz digitalno usavršavanje, tvrtke u sektoru financijskih usluga omogućavaju svojim zaposlenicima prelazak s analognog na digitalno

15.10.2019. komentiraj

PwC-ovo izvješće o digitalnim transformacijama radne snage u sektoru financijskih usluga Fit to compete: Accelerating digital workforce transformation in financial services, koje je dio naše serije izvješća pod nazivom New world, New skills, naglašava potrebu za digitalnim usavršavanjem u svim segmentima sektora financijskih usluga (osiguranje, bankarstvo i kapitalna tržišta te upravljanje imovinom) u različitim regijama svijeta.

Hrvatske tvrtke svojim inovacijama privukle investitore na prestižnom The Business Boosteru

Hrvatske tvrtke svojim inovacijama privukle investitore na prestižnom The Business Boosteru

15.10.2019. komentiraj

Dvije hrvatske tvrtke, AMPnet i Hortilab, uspješno su predstavile svoje inovativne proizvode na nedavno održanom TBB-u u Parizu, ključnom događaju za inovacije u energetskom sektoru, kojega redovito organizira EIT InnoEnergy, a koji je na konferenciji predstavio i zanimljive rezultate istraživanja o poduzetnicima u sektoru energetike.

Svjetski FinTech stručnjaci dolaze u Zagreb na drugu Shift Money konferenciju

Svjetski FinTech stručnjaci dolaze u Zagreb na drugu Shift Money konferenciju

14.10.2019. komentiraj

Drugo izdanje FinTech konferencije Shift Money održat će se 18. i 19. studenog 2019. godine u zagrebačkoj Laubi, a riječ je o konferenciji u čijem je fokusu budućnost novca, što podrazumijeva sve promjene i trendove u industriji u kojoj su donedavno glavnu riječ vodile banke i druge klasične financijske institucije. U posljednje vrijeme sve češće im konkuriraju telekomi, FinTech tvrtke i startupi, koji nude inovativne proizvode i usluge koji klijenta često stavljaju u povlašteni položaj i omogućuju mu jednostavnije i povoljnije iskustvo kupovine, vršenja transakcije, promjene valuta i sličnih radnji.