Zašto volimo određene fotografije

Zašto volimo određene fotografije

Foto: Dražen Tomić

Osim što su objavom ovih informacija ponovo skrenuli pozornost na svoj davno lansirani Xperia Z3 i Z3 Compact, Sony je svojom infografikom ukazao na osnovne amaterske pogreške koje uvelike utječu na (ne)popularnost određenih slika na društvenim mrežama.

Jedan od najinteresantnijih podataka je činjenica da se upravo ovog trenutka čak 41,600 slika uploada na Instragram. Također, upravo je sada najpopularnija društvena mreža Facebook obogaćena za 243,055 fotografija. S pravom pogađate da su većina njih tzv. selfy i foody, no morate priznati da na društvenim mrežama znate naletiti na fotografije koje zaista zaslužuju nekoliko trenutaka vaše pažnje, iako niste sigurni zašto. Možda vam to pokažu iduće statistike.

Podaci koje navodi Sony tvrde da je čak 6.5 % više like-ova na instagramu dobiju fotografije na koje nije stavljen dodatni filter. Što se tiče Pinterest-a, čak je 23% korisnika više oduševljeno fotografijama koje na sebi nemaju lice, a na Flickr-u 72% više šanse za „like“ ostvaruju fotografije s manjom dubinskom oštrinom.

Glavni dizajner Sony Mobile kamera, Hiroshi Takano tvrdi da naši mozgovi pamte „savršen balans između životnih i prirodnih boja. Sve što radimo na našim pametnim telefonima vezano je uz bilježenje uspomena“.

Naravno, iz Sonya navode da su njihovi uređaji specijalisti za to, te da se uspomene uspješno bilježe čak i pri lošem svijetlu. Kao popularni primjer tu su festival svjetla u Indiji – Diwali i Nova godina, pri kojim će vam njihovi Xperia Z3 i Xperia Z3 Compact, kao prvi pametni telefoni na svijetu sa ISO osjetljivosti od 12 800, omogućiti da s drugima dijelite svoj provod u HD-u.

Još iz kategorije

Printing tehnologije utječu na ugljični otisak kompanija

Printing tehnologije utječu na ugljični otisak kompanija

23.02.2020. komentiraj

Novi podaci pokazuju kako poslovna tintna tehnologija može transformirati sektor maloprodaje, ublažavajući CSR pritiske, obuhvaćajući osnovice i omogućavajući preraspodjelu resursa. Novi podaci pokazuju kako jednostavan prijelaz s jedne vrste tehnologije pisača na modernu alternativu može otvoriti neprocjenjive resurse u maloprodajnom sektoru. Epson poslovna tintna tehnologija svake godine ima potencijal spasiti europske trgovce na malo 246 milijuna Kwh u potrošnji energije, smanjite troškove za €29 milijuna, smanjiti CO2 emisiju za 87 milijun kilograma i značajno manje otpada od pisača.

Europljani u laptopima traže gotovo isključivo SSD

Europljani u laptopima traže gotovo isključivo SSD

22.02.2020. komentiraj

Istraživanje provedeno od strane Contexta pokazalo je da u zapadnom dijelu Europe klasični HDD diskovi umiru jer kroz posljednji kvartal 2019. čak 93 posto prodanih prijenosnih računala imalo je SSD diskove kao primarne za pohranu podataka.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje akreditiran međunarodnim ISO 27001:2013 standardom informacijske sigurnosti

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje akreditiran međunarodnim ISO 27001:2013 standardom informacijske sigurnosti

22.02.2020. komentiraj

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) dobio je Certifikat prema međunarodnoj normi ISO/IEC 27001:2013 za sustav upravljanja informacijskom sigurnošću (ISMS). Certifikat je ravnatelju HZMO-a Ivanu Serdaru danas uručio zamjenik direktora međunarodno akreditirane certifikacijske kuće Bureau Veritas Croatia d. o. o. Dejan Grahovac.