INOVATIVAN DIZAJN

Višestruke nagrade i priznanja za LG na IDEA 2023.

Višestruke nagrade i priznanja za LG na IDEA 2023.
Dražen Tomić / Tomich Productions

Južnokorejski LG Electronics ponovno je dobio priznanje za izvanredan dizajn proizvoda, osvojivši 13 nagrada na International Design Excellence Awards (IDEA) 2023, objavljenoj na Međunarodnoj konferenciji o dizajnu u New Yorku.

Njegov PuriCare AeroFurniture, pročišćivač zraka koji se također može koristiti kao bočni stol i lampa za raspoloženje, nagrađen je brončanom nagradom. S personaliziranim performansama i opcijama dizajna, kao i kompaktnim oblikom, LG-ev pročišćivač zraka može se prilagoditi svakom interijeru i idealan je za manje prostore.

Ovime je LG PuriCare AeroFurniture prepoznat od strane sva tri najbolja svjetska programa nagrada za industrijski dizajn - IDEA, Red Dot Award i iF Design Award.

"Postignuće ovogodišnjeg sajma IDEA rezultat je sinergije između tehnologije usmjerene na korisničko iskustvo i estetike", rekao je Hwang Sung-gyul, voditelj Centra za upravljanje dizajnom u LG Electronicsu pa dodao:

"Nastavit ćemo podizati razinu savršenstva dodatno odražavajući inovativna iskustva kupaca van postojećeg okvira u dizajnu proizvoda uz stalnu komunikaciju s kupcima."

Još jedan dobitnik nagrade IDEA 2023 je LG OLED Flex (model LX3), inovativni TV koji ima prvi savitljivi OLED ekran od 42 inča na svijetu. Međunarodni debi imao je na IFA sajmu prošle godine i nudi novu razinu prilagodljivosti zaslona jer njegov samoosvjetljujući zaslon može prijeći od potpuno ravnog do potpuno zakrivljenog jednim pritiskom na gumb.