Više od 800 informatičara u Osijeku na svjetski popularnoj IT konferenciji KulenDayz

Više od 800 informatičara u Osijeku na svjetski popularnoj IT konferenciji KulenDayz

Najopuštenija IT konferencija održava se u osječkom Rektoratu, u Tvrđi 06-08.09.2019. Sudionici će imati priliku poboljšati svoje vještine i ostvariti poslovne suradnje na 80 predavanja i radionica. Osim stručnih sadržaja naglasak je na druženju i upoznavanju sa ljepotama regije. Time pridonosi posebnost KulenDayza: njezin opušteni stil.

11. godinu zaredom konferenciju organiziraju MSCommunity, Osijek Software City, BIOS, PMI Udruga Hrvatska, a priključuju se organizaciji Akademija za umjetnost i kulturu, te Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku.

Pokrivene su teme iz naprednog programiranja, baza podataka, IT Pro, web tehnologija, dizajna, projekt menadžmenta, kao i teme koje se oblikuju na mjestu događaja u otvorenom dijelu predavanja.

Dio predavanja na konferenciji je besplatan, no potrebna registracija jer je broj mjesta ograničen. Točna predavanja i raspored dostupna su na web stranici konferencije, kao i cijene za pred konferencijske treninge i nedjeljnu team building avanturu.

U organizaciji CARNET-a dva slijeda predavanja moguće je uživo pratiti na linkovima:
https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/11358
https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/11359

Uz glavni program, 7. rujna 2019. u Domu Tehnike  održava se program za djecu školskog uzrasta: KulenDayz Kidz, namijenjena djeci školskog uzrasta. Ova konferencija za male lumene i buduće IT-stručnjake pruža mogućnost hands-on učenja te razvijanje informatičkih i komunikacijskih sposobnosti kroz igru.

U subotu 07.09. konferencija otvara svoja vrata cijelom gradu, te od 19:00 do ponoći u dvorištu Kazamata priprema večer sa koncertima Nešvil Funka i Red Roostersa, kušanjem vina iz regija Baranje, Slavonije i Srijema u organizaciji udruge Vinita, a prostor će na jedan dan postati šokačka kuća.

Više o konferenciji na: www.kulendayz.com

Još iz kategorije

Rekordni rezultati Lenova, prihod dosegao 14,1 milijardu dolara uz rast u posljednjih 10 kvartala

Rekordni rezultati Lenova, prihod dosegao 14,1 milijardu dolara uz rast u posljednjih 10 kvartala

21.02.2020. komentiraj

Lenovo Group objavio je kako su prihodi grupe u trećem kvartalu dosegli rekordnih 14,1 milijardu američkih dolara, što predstavlja rast od 10 uzastopnih kvartala. Prihod prije oporezivanja u usporedbi s istim kvartalom prošle godine rastao je 11 posto, dosegavši 390 milijuna američkih dolara dok je neto prihod također rastao za 11 posto na 258 milijuna američkih dolara. Osnovna zarada po dionici za treći kvartal iznosila je 2,16 američkih centi ili 16,90 honkonških centi.

INA u procesu rješavanja problema nastalih kibernetičkim napadom i oporavkom IT sustava

INA u procesu rješavanja problema nastalih kibernetičkim napadom i oporavkom IT sustava

21.02.2020. komentiraj

INA Grupa u procesu je otklanjanja poteškoća u informatičkim sustavima na koje je utjecao kibernetički napad koji se dogodio krajem prošlog tjedna, ističe se u priopćenje hrvatske naftne kompanije. Dodaju kako su započeli s oporavkom sustava te rade na ponovnoj uspostavi svih usluga koje povremeno nisu radile.

Realan rast plaća šestu godinu zaredom

Realan rast plaća šestu godinu zaredom

21.02.2020. komentiraj

U prosincu prošle godine nastavljena je tendencija rasta plaća uz dinamičnije kretanje bruto plaće u odnosu na neto plaću tijekom cijele prošle godine. Tako je prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama iznosila 6.559 kuna, što je 23 kune više nego u studenom te 297 kuna ili 4,7% više nego u prosincu 2018. godine. Istodobno je bruto plaća na mjesečnoj razini smanjena za tri kune, na iznos od 8.874 kune, dok je na godišnjoj razini ona porasla za 405 kuna ili za 4,8%. Pri rastu potrošačkih cijena od 1,4% realan godišnji rast plaća bio je nešto niži i iznosio je 3,3% kod neto i 3,4% kod bruto plaće.