Više od 800 informatičara u Osijeku na svjetski popularnoj IT konferenciji KulenDayz

Više od 800 informatičara u Osijeku na svjetski popularnoj IT konferenciji KulenDayz

Najopuštenija IT konferencija održava se u osječkom Rektoratu, u Tvrđi 06-08.09.2019. Sudionici će imati priliku poboljšati svoje vještine i ostvariti poslovne suradnje na 80 predavanja i radionica. Osim stručnih sadržaja naglasak je na druženju i upoznavanju sa ljepotama regije. Time pridonosi posebnost KulenDayza: njezin opušteni stil.

11. godinu zaredom konferenciju organiziraju MSCommunity, Osijek Software City, BIOS, PMI Udruga Hrvatska, a priključuju se organizaciji Akademija za umjetnost i kulturu, te Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku.

Pokrivene su teme iz naprednog programiranja, baza podataka, IT Pro, web tehnologija, dizajna, projekt menadžmenta, kao i teme koje se oblikuju na mjestu događaja u otvorenom dijelu predavanja.

Dio predavanja na konferenciji je besplatan, no potrebna registracija jer je broj mjesta ograničen. Točna predavanja i raspored dostupna su na web stranici konferencije, kao i cijene za pred konferencijske treninge i nedjeljnu team building avanturu.

U organizaciji CARNET-a dva slijeda predavanja moguće je uživo pratiti na linkovima:
https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/11358
https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/11359

Uz glavni program, 7. rujna 2019. u Domu Tehnike  održava se program za djecu školskog uzrasta: KulenDayz Kidz, namijenjena djeci školskog uzrasta. Ova konferencija za male lumene i buduće IT-stručnjake pruža mogućnost hands-on učenja te razvijanje informatičkih i komunikacijskih sposobnosti kroz igru.

U subotu 07.09. konferencija otvara svoja vrata cijelom gradu, te od 19:00 do ponoći u dvorištu Kazamata priprema večer sa koncertima Nešvil Funka i Red Roostersa, kušanjem vina iz regija Baranje, Slavonije i Srijema u organizaciji udruge Vinita, a prostor će na jedan dan postati šokačka kuća.

Više o konferenciji na: www.kulendayz.com

Još iz kategorije

Huawei razvija cloud gaming platformu s Tencentom

Huawei razvija cloud gaming platformu s Tencentom

08.04.2020. komentiraj

Huawei je daleko više od kompanije koja se bavi mobilnim mrežama pete generacije (5G) i pametnim telefonima. Uključen je u cijeli niz aktivnosti i s razlogom podsjeća na Samsung po tom pitanju. No, područje u kojem je izostao tiče se gaming svijeta...

Donosimo top 5 aplikacija uz koje će ti vrijeme brže proći!

Donosimo top 5 aplikacija uz koje će ti vrijeme brže proći!

08.04.2020. komentiraj

Dulji boravak kod kuće drugačije djeluje na svakog od nas. Neki su počistili svoje domove, neki se primili vježbanja, a neki i dalje traže svoj „ispušni ventil“. Ako ste vi jedan od njih, isprobajte neku od zanimljivih aplikacija s kojima biste si mogli skratiti vrijeme te obogatiti svoje znanje i iskustvo.

Studenti i gospodarstvenici udružili snage za pomoć zdravstvu

Studenti i gospodarstvenici udružili snage za pomoć zdravstvu

08.04.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa uzdrmala je domaće gospodarstvo, ali i još jednom dokazala da smo najsolidarniji kad je najteže. Odličan primjer toga je studentska inicijativa za proizvodnju zaštitnih vizira za hrvatske bolnice. Ideja koja je krenula od jednog splitskog studenta u samo par tjedana izrasla je u nacionalnu akciju koja je ujedinila volontere, tvrtke i institucije diljem zemlje te na kraju završila serijskom proizvodnjom.