Uskoro kreće najveća regionalna esport liga

Uskoro kreće najveća regionalna esport liga
DepositPhotos

Bliži se početak nove sezone A1 Adria League powered by ESL, najveće esport lige u regiji. Prijave za sudjelovanje kreću početkom svibnja, a treća sezona službeno starta sredinom mjeseca. Ove će se godine održati dvije sezone, treća i četvrta, u kojima će se igrači natjecati u dvije PC i dvije mobilne igre. Nagradni fond za obje sezone iznosi 30.000 eura.

Treća sezona se igra online bez LAN finala kao uvod u četvrtu sezonu u drugom dijelu godine. To znači da će igrači iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Albanije nakon ljetne stanke imati priliku formirati nove timove ili napraviti izmjene. Obje sezone uključivat će kvalifikacije, a više informacija o kvalifikacijskom procesu i ostalim detaljima bit će objavljeno početkom svibnja.

Nakon što je drugu sezonu s preko tisuću natjecatelja i oko 2.300 mečeva pratilo čak 140 tisuća entuzijasta, 2019. trebala bi biti još uzbudljivija. Uz dvije sezone, četiri igre, jedno LAN finale i 30.000 eura nagradnog fonda, otvorene kvalifikacije daju mogućnost da svatko tko želi ima priliku sudjelovati u natjecanju. Organizatori najavljuju kako će se završnica i veliko finale četvrte sezone održati u studenom.