Uber istjeran iz Frankfurta

Uber istjeran iz Frankfurta
Fotolia

Uber nema sreće s europskim tržištem i nakon neuspjeha morao se povući iz Frankfurta, kao što se nedavno povukao iz Hamburga i Düsseldorfa te je sad u Njemačkoj prisutan samo u Berlinu i Münchenu. No i to bi se moglo promijeniti s obzirom na silne probleme s pravosuđem i nepoštivanjem pravila koja su jasno određena.

Naime, u Uber se u Frankfurt pokušao "useliti" početkom 2014. godine sa svojom UberPOP ponudom koja znači da vozači mogu imati svoj osobni automobil i nije nametnuto u kakvom on mora biti stanju, ne moraju imati dozvole i automatski nude niske cijene. One su u Frankfurtu bile za trećinu niže, što znači da se za deset kilometara vožnje umjesto 23 eura trebalo kroz UberPOP platiti oko 15 eura.

Čak i uz sve to nije išlo u gradu s najvećom njemačkom zračnom lukom i 1700 taksista koji su često nedostatni za sve potrebe građana i posjetitelja. A problem 62,5 milijardi američkih dolara vrijedne kompanije bio je u tome što nisu poštivali pravila i u Njemačkoj su naišli na odbijenicu jer tamo vlada takva kultura. Domaći taksisti su se pobunili što Uberovi vozači nisu morali obaviti zdravstveni pregled, proći rigorozne testove koji koštaju 2800 kuna i osigurati automobil na adekvatan način. Iako se Uber branio da to nije istina, sud u Frankfurtu presudio je u korist taksista.

Poslije toga se Uber odlučio privući taksiste s dozvolama, ali nije uspio jer stvorio se kod njih animozitet prema američkoj kompaniji, prvenstveno jer ih je na sve načine pokušavala istisnuti s tržišta. Okrenuli su zatim Uberovom načinu poslovanja leđa i građani, a nije ih privuklo ni to što se Uber odlučio dijeliti besplatne vožnje da se naviknu na plaćanje i naručivanje vozila aplikacijom. Nije pomoglo niti što su nudili budućim taksistima plaćanje svih ispita i osiguranja. Nakon svega toga, morali su se povući i izgubiti jedan ogroman dio tržišta.

Uz velik dio Njemačke, ostali su i bez Pariza i Madrida gdje domaći taksisti drže kontrolu nad tržištem na sve načine, pa čak i korištenjem nasilnih metoda. U Londonu pak lokalni regulatori zahtijevaju da se Uber drži svih pravila, što bi moglo uvelike naštetiti Uberu. Također, u Amsterdamu koji ima više od 4,5 milijuna turista godišnje Uber je povukao UberPOP ponudu zbog pritisaka.

Žalili su se zbog svega i Europskoj komisiji, ali Europska unija nisu Sjedinjene Američke Države, ovdje se honorari poslovi ne vrednuju jednako i da bi bili prisutni na tržištu morate poštivati pravila. Zato im žalbe nisu uspjele. Neki će to kritizirati, neki će to pozdraviti, a Uber će se morati prilagoditi ako misli uspjeti na tržištu od preko pola milijarde stanovnika...