Uber istjeran iz Frankfurta

Uber istjeran iz Frankfurta

Foto: Fotolia

Uber nema sreće s europskim tržištem i nakon neuspjeha morao se povući iz Frankfurta, kao što se nedavno povukao iz Hamburga i Düsseldorfa te je sad u Njemačkoj prisutan samo u Berlinu i Münchenu. No i to bi se moglo promijeniti s obzirom na silne probleme s pravosuđem i nepoštivanjem pravila koja su jasno određena.

Naime, u Uber se u Frankfurt pokušao "useliti" početkom 2014. godine sa svojom UberPOP ponudom koja znači da vozači mogu imati svoj osobni automobil i nije nametnuto u kakvom on mora biti stanju, ne moraju imati dozvole i automatski nude niske cijene. One su u Frankfurtu bile za trećinu niže, što znači da se za deset kilometara vožnje umjesto 23 eura trebalo kroz UberPOP platiti oko 15 eura.

Čak i uz sve to nije išlo u gradu s najvećom njemačkom zračnom lukom i 1700 taksista koji su često nedostatni za sve potrebe građana i posjetitelja. A problem 62,5 milijardi američkih dolara vrijedne kompanije bio je u tome što nisu poštivali pravila i u Njemačkoj su naišli na odbijenicu jer tamo vlada takva kultura. Domaći taksisti su se pobunili što Uberovi vozači nisu morali obaviti zdravstveni pregled, proći rigorozne testove koji koštaju 2800 kuna i osigurati automobil na adekvatan način. Iako se Uber branio da to nije istina, sud u Frankfurtu presudio je u korist taksista.

Poslije toga se Uber odlučio privući taksiste s dozvolama, ali nije uspio jer stvorio se kod njih animozitet prema američkoj kompaniji, prvenstveno jer ih je na sve načine pokušavala istisnuti s tržišta. Okrenuli su zatim Uberovom načinu poslovanja leđa i građani, a nije ih privuklo ni to što se Uber odlučio dijeliti besplatne vožnje da se naviknu na plaćanje i naručivanje vozila aplikacijom. Nije pomoglo niti što su nudili budućim taksistima plaćanje svih ispita i osiguranja. Nakon svega toga, morali su se povući i izgubiti jedan ogroman dio tržišta.

Uz velik dio Njemačke, ostali su i bez Pariza i Madrida gdje domaći taksisti drže kontrolu nad tržištem na sve načine, pa čak i korištenjem nasilnih metoda. U Londonu pak lokalni regulatori zahtijevaju da se Uber drži svih pravila, što bi moglo uvelike naštetiti Uberu. Također, u Amsterdamu koji ima više od 4,5 milijuna turista godišnje Uber je povukao UberPOP ponudu zbog pritisaka.

Žalili su se zbog svega i Europskoj komisiji, ali Europska unija nisu Sjedinjene Američke Države, ovdje se honorari poslovi ne vrednuju jednako i da bi bili prisutni na tržištu morate poštivati pravila. Zato im žalbe nisu uspjele. Neki će to kritizirati, neki će to pozdraviti, a Uber će se morati prilagoditi ako misli uspjeti na tržištu od preko pola milijarde stanovnika...

Još iz kategorije

Aircash u New Yorku kao vodeća hrvatska FinTech inovacija

Aircash u New Yorku kao vodeća hrvatska FinTech inovacija

27.06.2022.

Udruga hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) nedavno je u New Yorku organizirala hrvatsku konferenciju 'Croatian Tech Superstars Competing on a Global Market'.  Uspješne tehnološke tvrtke na konferenciji su predstavili su brojni hrvatski poduzetnici i vlasnici uspješnih startup kompanija, među njima i Hrvoje Ćosić, CEO tvrtke Aircash.

Interes za Algebru 40 posto veći nego lani, 160 studenata želi i britansku diplomu

Interes za Algebru 40 posto veći nego lani, 160 studenata želi i britansku diplomu

27.06.2022.

Algebra nastavlja podizati standarde u području visokog obrazovanja što je, prema podacima objavljenim na portalu Postani student, rezultiralo rastom prijava za studijske programe ukupno za čak 40 posto u odnosu na lani, odnosno za 27 posto kad je riječ o prva tri izbora. Prema aktualnom broju prijava, Algebra najveći rast interesa bilježi za studij dizajna, za koji se prijavilo čak dvostruko više maturanata nego lani. Interes za studij digitalnog marketinga porastao je za 40 posto, dok studij računarstva bilježi 35 posto više prijava.

Poticaji za električna vozila podijeljeni u samo 50 minuta

Poticaji za električna vozila podijeljeni u samo 50 minuta

27.06.2022.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost jutros je u 8 sati otvorio natječaj za subvencioniranje kupovine energetski učinkovitih vozila. Tako se pri kupovini vozila s potpuno električnim pogonom ili pogonom na vodik moglo ostvariti do 70 tisuća kuna subvencije, a za L1-L7 vozila (električni skuteri, mopedi, motocikli i sl.) se moglo dobiti do 20 tisuća kuna.