Tri najveće kriptovalute drže gotovo 70 posto vrijednosti kompletnog kripto tržišta

Tri najveće kriptovalute drže gotovo 70 posto vrijednosti kompletnog kripto tržišta

Foto: DepositPhotos

Bitcoin je premašio 60.000 američkih dolara vrijednosti, ali nije jedini jer ethereum se nalazi na gotovo 4500 dolara i binance coin na više od 600 dolara. Zašto su baš te kriptovalute bitne? Jer čine gotovo 70 posto vrijednosti kompletnog tržišta!

Naime, kapitalizacija bitcoina je na 1,21 bilijun dolara ili 47,6 posto tržišta, ethereum na 454,76 milijardi ili 17,93 posto i binance coin na 81,1 milijardu ili 3,2 posto. Ako ćemo točno, te tri kriptovalute čine zajedno 68,73 posto tržišta u smislu njegove vrijednosti, odnosno, ona je na više od 2,5 bilijuna dolara! Sve to u svom novom izvješću donosi Finbold.

Vrijedi spomenuti cardano s 2,76 posto i kapitalizacijom od 70,05 milijardi dolara, kao i tether s udjelom na tržištu od 2,72 posto, sve zahvaljujući vrijednosti od 69,06 milijardi dolara.

Dakle, nekako se čini da je najprofitabilnije ulagati u ovih pet kriptovaluta, no to bi bilo prejednostavno za kazati jer ne rastu istovremeno, u identičnom obujmu i samim time, ne isplate se na identičan način samo zato jer im je kapitalizacija na tolikim razinama.

Kako god, sve ovo samo je nova potvrda snage koju imaju kriptovalute, a posebno se pritom misli na bitcoin. Postoji više od 10.000 bankomata diljem svijeta, na kojima se može baratati bitcoinom, investitori mu se sve češće okreću, kao i financijske institucije. Nije više čudno ni kad se na državnim razinama potiče trgovanje bitcoinom ili drugim kriptovalutama...

Tek je Kina odlučila zaoštriti politiku i brani trgovinu "digitalnih novčića". Naime, ne zato što se ne želi okrenuti budućnosti već zato što je plan pokrenuti državnu kriptovalutu i potom poticati zainteresirane da se preusmjere na nju i pritom nimalo ne suzdržavaju. Naravno, nad tom bi kriptovalutom postojala kontrola, ali i direktni doprinos tamošnjoj ekonomiji...

Još iz kategorije

CES 2022: Hyundai predstavio viziju budućnost vozila i transporta

CES 2022: Hyundai predstavio viziju budućnost vozila i transporta

15.01.2022.

Hyundaijeva vizija budućnosti vozila i transporta je modularna te se na CES sajmu u Las Vegasu južnokorejski proizvođač automobila i robota to odlučio pokazati kroz konceptualne modele koji objedinjuju oboje. Uz Plug and Drive i Drive and Lift, Hyundai je pokazao što misli o onome što dolazi.

CES 2022: Nvidia objavila besplatnu dostupnost Omniversa kreatorima Nvidia GeForce Studija

CES 2022: Nvidia objavila besplatnu dostupnost Omniversa kreatorima Nvidia GeForce Studija

11.01.2022.

Nvidia se pohvalila da je besplatna verzija Omniversea, njenog 3D dizajna, suradnje i simulacije u stvarnom vremenu, sada općenito dostupna kreatorima Nvidia GeForce Studio s RTX GPU-ovima.

Francuska kaznila Google zbog kršenja GDPR-a s rekordnih 150 milijuna eura

Francuska kaznila Google zbog kršenja GDPR-a s rekordnih 150 milijuna eura

11.01.2022.

Francuska agencija za zaštitu privatnosti podataka (CNIL) kaznila je Google, u vlasništvu američkog Alphabeta, s rekordnih 150 milijuna eura ili 169 milijuna američkih dolara jer je korisnicima otežavao mogućnost odbijanja trackera, odnosno kolačića koji služe za online praćenje njihove aktivnosti na mreži.