Sony potvrdio Xperia X Line umjesto Xperia Z6

Sony potvrdio Xperia X Line umjesto Xperia Z6
Dražen Tomić, Damir Brkić

LG i Samsung su sigurno uzeli dosta pozornosti na Mobile World Congressu sa svojim modelima pametnih telefona, a tu je i HTC koji je zainteresirao posjetitelje novim Desire uređajima o kojima smo ranije pisali. A gdje je tu Sony?

Po svemu sudeći, Sony je odlučio da nam predstavi Xperia X Line uređaje umjesto Xperia Z6. Don Mesa, čelni čovjek marketinga u Sony Mobile US, naglasio je kako im sada nije u planu Xperia Z6, no da isto tako Xperia X Line nije preuzela mjesto Xperia Z linije.

Sony pokušava napraviti nešto drugačije, a Xperia XA i Xperia X trebali bi privući korisnike u stilu „kao nešto što je cool i super od strane Sonyja“. Pitanje je hoće li im to samo tako uspjeti...

Od karakteristika treba spomenuti Snapdragon 820 i 3GB RAM-a, no sve ostalo nije nešto što bi nas trebalo oboriti s nogu. Tu je i 23-megapikselna kamera, ali nešto fali. Analitičari su već komentirali kako Xperia X Line jednostavno nije ista stvar kao Xperia Z6 i da se Sony malo pogubio. Nekako smo više očekivali od Sonyja, mišljenja su posjetitelji i struka.