PROMJENE U INDUSTRIJI

SAD će revidirati lance opskrbe čipovima

SAD će revidirati lance opskrbe čipovima
Depositphotos

Američko ministarstvo trgovine (DoC) napravit će pregled načina na koji lokalne tvrtke nabavljaju poluvodiče. Bit će otvoren u siječnju, a nalazi će utjecati na politiku osmišljenu za jačanje opskrbnih lanaca i smanjenje rizika za koje se smatra da Kina predstavlja.

Njegovo istraživanje o tom pitanju obuhvatit će i trenutnu generaciju i naslijeđene čipove, iako je glavni cilj promicanje jednakih uvjeta za proizvodnju naslijeđenih čipova, pri čemu američke vlasti navode zabrinutost da Kina podržava lokalne tvrtke u povećanju proizvodnje. Tijelo je primijetilo da čipovi koji se procjenjuju podržavaju kritične industrije uključujući telekomunikacije, automobilsku industriju i obranu.

“Rješavanje netržišnih radnji stranih vlada koje prijete američkom naslijeđenom opskrbnom lancu čipova pitanje je nacionalne sigurnosti”, istaknula je ministrica trgovine Gina Raimondo. "Tijekom posljednjih nekoliko godina vidjeli smo potencijalne znakove zabrinjavajuće prakse iz Kine da proširi proizvodnju naslijeđenih čipova svojih tvrtki i oteža natjecanje američkim tvrtkama." Dodala je da će anketa koju treba provesti pomoći u informiranju o sljedećim koracima za izgradnju "snažnih, raznolikih i otpornih lanaca opskrbe poluvodiča".