Rimac Automobili dobili novo ulaganje od 30 milijuna eura

Rimac Automobili dobili novo ulaganje od 30 milijuna eura
Rimac Automobili

Veliki uspjeh Rimac Automobila i novo ulaganje od čak 30 milijuna eura. Naime, kako se na tržištu već dulje vrijeme govori, a najavljeno je u objavama na burzi od strane najvećeg azijskog proizvođača baterija Camel Group Ltd., sklopljen je ugovor o ulaganju u Rimac Automobile. Ukupno ulaganje vrijedno je, kako je bilo i najavljeno čak 30 milijuna eura od čega 3 milijuna eura ide Greyp Bikesu.

Kako tvrde iz Rimac Automobila ulaganje će se koristiti za financiranje pokretanja novih proizvoda, proširenja proizvodnih kapaciteta i globalnog širenja tvrtki. Najava ulaganja bila je još prije nekoliko mjeseci, a evo što smo tada pisali.

Osnivač Rimac Automobila Mate Rimac povodom ovog ulaganja ističe kako su se tijekom godina na tržištu etablirali  kao pružatelj tehnologije i stvorili suradnju s mnogim svjetskim proizvođačima. Prema njegovim riječima od 2012. godine su profitabilni i rast je vrlo visok i to dvostruko svake godine. Osim električnih motora, sustav za upravljanje vozilom Rimac automobili bave se i infotainment sustavima  i sustavima za telemetriju.

„Ova investicija će nam pomoći u daljnjem ubrzanju rasta, uvođenju novih proizvoda na tržište i širenju naše globalne prisutnosti. Dva ključna područja su izgradnja novog proizvodnog pogona te izrada našeg novog električnog automobila koji će biti pokazan sljedeće godine“, ističe Rimac.

„Naša strategija je agresivno krenuti u poslovanje s novim električnim vozilima - pružajući napredne sustave za napajanje akumulatora, naponske sustave i druge dijelove vozila i to za glavne proizvođače komercijalnih i osobnih vozila u Kini. Nakon jako dobrog proučavanja tržišta, u potrazi za tehnološkim partnerom, Rimac se činio savršenim za nas kao vodeća tvrtka u razvoju tehnologije električnih vozila u mnogim područjima. Tijekom naših brojnih posjeta Hrvatskoj i vrlo detaljnom Due Diligence, bili smo najviše impresionirani tvrtkom Rimac automobili i njihovom jako vertikalnom integracijom i to zbog činjenice kako imaju razvoj i proizvodnju svih ključnih sustava vozila unutar tvrtke“, ističe Liu Changlai, izvršni direktor tvrtke Camel Group.

Prema njegovim riječima bilo je impresivno saznati da Rimac Automobili kao mlada tvrtka u vrlo konzervativnoj industriji uspjela zaslužiti povjerenje nekih od najvećih i najprestižnijih automobilskih tvrtki u svijetu.