Rimac Automobili dobili novo ulaganje od 30 milijuna eura

Rimac Automobili dobili novo ulaganje od 30 milijuna eura

Foto: Rimac Automobili

Veliki uspjeh Rimac Automobila i novo ulaganje od čak 30 milijuna eura. Naime, kako se na tržištu već dulje vrijeme govori, a najavljeno je u objavama na burzi od strane najvećeg azijskog proizvođača baterija Camel Group Ltd., sklopljen je ugovor o ulaganju u Rimac Automobile. Ukupno ulaganje vrijedno je, kako je bilo i najavljeno čak 30 milijuna eura od čega 3 milijuna eura ide Greyp Bikesu.

Kako tvrde iz Rimac Automobila ulaganje će se koristiti za financiranje pokretanja novih proizvoda, proširenja proizvodnih kapaciteta i globalnog širenja tvrtki. Najava ulaganja bila je još prije nekoliko mjeseci, a evo što smo tada pisali.

Osnivač Rimac Automobila Mate Rimac povodom ovog ulaganja ističe kako su se tijekom godina na tržištu etablirali  kao pružatelj tehnologije i stvorili suradnju s mnogim svjetskim proizvođačima. Prema njegovim riječima od 2012. godine su profitabilni i rast je vrlo visok i to dvostruko svake godine. Osim električnih motora, sustav za upravljanje vozilom Rimac automobili bave se i infotainment sustavima  i sustavima za telemetriju.

„Ova investicija će nam pomoći u daljnjem ubrzanju rasta, uvođenju novih proizvoda na tržište i širenju naše globalne prisutnosti. Dva ključna područja su izgradnja novog proizvodnog pogona te izrada našeg novog električnog automobila koji će biti pokazan sljedeće godine“, ističe Rimac.

„Naša strategija je agresivno krenuti u poslovanje s novim električnim vozilima - pružajući napredne sustave za napajanje akumulatora, naponske sustave i druge dijelove vozila i to za glavne proizvođače komercijalnih i osobnih vozila u Kini. Nakon jako dobrog proučavanja tržišta, u potrazi za tehnološkim partnerom, Rimac se činio savršenim za nas kao vodeća tvrtka u razvoju tehnologije električnih vozila u mnogim područjima. Tijekom naših brojnih posjeta Hrvatskoj i vrlo detaljnom Due Diligence, bili smo najviše impresionirani tvrtkom Rimac automobili i njihovom jako vertikalnom integracijom i to zbog činjenice kako imaju razvoj i proizvodnju svih ključnih sustava vozila unutar tvrtke“, ističe Liu Changlai, izvršni direktor tvrtke Camel Group.

Prema njegovim riječima bilo je impresivno saznati da Rimac Automobili kao mlada tvrtka u vrlo konzervativnoj industriji uspjela zaslužiti povjerenje nekih od najvećih i najprestižnijih automobilskih tvrtki u svijetu.

Još iz kategorije

Održana finalna natjecanja Hrvatske informatičke olimpijade i juniorske olimpijade

Održana finalna natjecanja Hrvatske informatičke olimpijade i juniorske olimpijade

21.04.2019. komentiraj

Tijekom prošlog vikenda održana su finalna natjecanja u sklopu ovogodišnje Hrvatske informatičke olimpijade te Juniorske hrvatske informatičke olimpijade u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara i uz organizacijsku te pokroviteljsku podršku Algebre. Učenici osnovnih i srednjih škola natjecali su se, nakon brojnih izlučnih natjecanja, u konkurenciji najboljih iz cijele države.

Nova verzija aplikacije Game of Thrones dolazi iz zagrebačke tvrtke Five

Nova verzija aplikacije Game of Thrones dolazi iz zagrebačke tvrtke Five

20.04.2019. komentiraj

Zagrebačka agencija s newyorškom adresom Five, zaslužna je za update službene aplikacije Game of Thrones serijala pod nazivom „A World of Ice and Fire – A Game of Thrones App“. Nakon uspješne suradnje na brojnim prethodnim projektima s dugogodišnjim klijentom Penguin Random House, jednim od najvećih svjetskih izdavača knjiga, Five je zaslužan za najnovija poboljšanja postojeće aplikacije za popularni serijal.

Štetner još četiri godine na čelu CRANE-a

Štetner još četiri godine na čelu CRANE-a

19.04.2019. komentiraj

Na redovnoj izbornoj skupštini Hrvatske mreže poslovnih anđela dosadašnji predsjednik Davorin Štetner izabran je na treći uzastopni mandat predsjednika CRANE-a. Promjene su se dogodile u Upravnom odboru gdje se dosadašnji član Damir Mujić zbog privatnih obaveza povukao, a kao novi članovi izabrani su Davor Tremac generalni manager UBER-a jugoistočne Europe te manager TOTAL-a Zdravko Novosel.