Poslovne strategije ponovno u fokusu voditelja IT-a

Poslovne strategije ponovno u fokusu voditelja IT-a

Voditelji informatike (CIO) naglasili su u 2013. godini usredotočenost na kvalitetnu poslovnu strategiju u većem obujmu nego li na tehnološku. Prema IDC-evom istraživanju "CIO's 2013 Agenda", naglasak će biti na IT potpori inovacijama u poslovanju u cilju ostvarenja dobrih rezultata kompanije i funkcionalnoj suradnji svih odjela.

IDC-evo istraživanje je otkrilo da oko 75% anketiranih sugovornika smatra važnom ulogu IT odjela u donošenju poslovnih odluka i bliskoj suradnji s ostalim voditeljima unutar poduzeća te provođenju IT projekata koji će unaprijediti poslovanje. Više od polovice CIO-ta naglasilo je da bi trebali biti u istoj korelaciji u svim relevantinim poslovnim procesima o odnosu na ostale odjele unutar tvrtke.

Ove godine naglasak će biti stavljen i na razne novitete. U skladu s time 56% ispitanika izjasnilo se da biraju partnerstva s inovativnim dobavljačima informatičke opreme i usluga. "Od Voditelja IT odjela očekuje se ozbiljan utjecaj na razvoj poslovanja te predstavljanje novih proizvoda i usluga. Imperativ je na bliskoj suradnji s ostalim odjelima i na širenju tehnološkog znanja", tvrdi Steven Frantzen, IDC-ev Potpredsjednik za Europu, Bliski Istok i Afriku.

Još iz kategorije

Nova prilika za ulazak u ZICER

Nova prilika za ulazak u ZICER

08.07.2020. komentiraj

Zagrebački inovacijski centar - ZICER u program Inkubacije prima ograničeni broj perspektivnih tehnoloških startupova. „Razvijaš li inovativan proizvod, a ne znaš gdje pronaći pozitivnu startup vibru, izvrsne edukacije, mentore, vrhunski opremljene labose i kreativan kutak iz kojeg ćeš raditi, nastavi čitati. Prije nego li se ljetne vrućine rasplamsaju, ti potakni svoj poduzetnički žar“, poručuju iz Zicera.

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.