Poslovne strategije ponovno u fokusu voditelja IT-a

Poslovne strategije ponovno u fokusu voditelja IT-a

Voditelji informatike (CIO) naglasili su u 2013. godini usredotočenost na kvalitetnu poslovnu strategiju u većem obujmu nego li na tehnološku. Prema IDC-evom istraživanju "CIO's 2013 Agenda", naglasak će biti na IT potpori inovacijama u poslovanju u cilju ostvarenja dobrih rezultata kompanije i funkcionalnoj suradnji svih odjela.

IDC-evo istraživanje je otkrilo da oko 75% anketiranih sugovornika smatra važnom ulogu IT odjela u donošenju poslovnih odluka i bliskoj suradnji s ostalim voditeljima unutar poduzeća te provođenju IT projekata koji će unaprijediti poslovanje. Više od polovice CIO-ta naglasilo je da bi trebali biti u istoj korelaciji u svim relevantinim poslovnim procesima o odnosu na ostale odjele unutar tvrtke.

Ove godine naglasak će biti stavljen i na razne novitete. U skladu s time 56% ispitanika izjasnilo se da biraju partnerstva s inovativnim dobavljačima informatičke opreme i usluga. "Od Voditelja IT odjela očekuje se ozbiljan utjecaj na razvoj poslovanja te predstavljanje novih proizvoda i usluga. Imperativ je na bliskoj suradnji s ostalim odjelima i na širenju tehnološkog znanja", tvrdi Steven Frantzen, IDC-ev Potpredsjednik za Europu, Bliski Istok i Afriku.