Početkom rujna održava se IFA 2020 Special Edition

Početkom rujna održava se IFA 2020 Special Edition

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Globalni brendovi u sve većoj mjeri koriste mogućnost koje su pred njima na IFA 2020 Special Edition sajmu, koji se održava od 3. do 5. rujna u Berlinu, ali na iznimno drugačiji način no što je bio slučaj dosad.

Dakle, može se reći da će ovaj 96 godina star sajam komunikacijske elektronike biti posebniji no svi prethodni. Umjesto 1800 izlagača i desetaka tisuća posjetitelja, IFA će ove godine dozvoliti maksimalno tisuću ljudi u izložbenom prostoru odjednom, a i izlagača će biti manje no prije.

Ali, bitno je da će ih biti. Konkretnije, više od 80 međunarodnih brendova i netom osnovanih potentnih startupova predstavit će novitete u svom asortimanu. Ne samo onima koji se nalaze u Berlinu, već i cijelom svijetu. Jer, iako IFA uvijek ima prisutnost u virtualnom smislu na cijeloj nam planeti, ovaj put će mnoge prezentacije ići uživo digitalnim putem, kako bi zainteresirani mogli uživo biti upoznati sa svime što se događa.

Može se slobodno kazati da su se organizatori itekako potrudili da unatoč pandemiji koronavirusa, barem jedan svjetski tehnološki sajam ove godine uspije, ne računajući CES u Las Vegasu, koji se održao u siječnju, prije cijele ove krize.

"Unatoč rigoroznim mjerama za sprečavanje širenja koronavirusa, koje variraju od zemlje do zemlje, uspjeli smo učiniti ovaj sajam stvarnim i zato smo još više uzbuđeni zbog njegova održavanja. Uistinu se radujemo susret u Berlinu. Ove godine, IFA će biti izvor inspiracije cijeloj industriji. Zajedno, poslat ćemo pozitivnu i snažnu poruku tržištima", rekao je Dirk Koslowski, IFA-in direktor Messe Berlin.

Treba na kraju naglasiti da IFA 2020 Special Edition sajam kombinira teme u industriji s glavnim značajkama na nekoliko odvojenih evenata - The IFA Global Press Conference gdje će se predstaviti glavni noviteti ekskluzivno za predstavnike medija. Zatim, IFA Business, Retail & Meeting Lounges i inovativna platforma SHIFT Mobility zajedno će s IFA NEXT posjetiteljima ponuditi jedno posebno iskustvo.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Ove godine na mobilne aplikacije ćemo potrošiti više od 100 milijardi dolara

INFOGRAFIKA: Ove godine na mobilne aplikacije ćemo potrošiti više od 100 milijardi dolara

19.09.2020. komentiraj

Apple je kroz prvu polovicu ove godine uprihodio oko deset milijardi američkih dolara samo od naknada za aplikacije preuzete kroz App Store, odnosno, kroz transakcije u istim tim aplikacijama. A previše ne zaostaje ni Google sa svojim Play Storeom.

Bolt i estonsko Sveučilište Tartu prvi su u svijetu autonomnim automobilom odvozili reli

Bolt i estonsko Sveučilište Tartu prvi su u svijetu autonomnim automobilom odvozili reli

19.09.2020. komentiraj

Testni automobil iz Autonomnog vozačkog laboratorija Sveučilišta Tartu i Bolt sudjelovali su u testnoj fazi Relija Estonija, najvećeg i najpoznatijeg moto događaja u Estoniji. Sudjelovanjem u Reliju Estonija, 4. rujna Bolt i Sveučilište Tartu prvi su u svijetu autonomnim automobilom odvozili službenu World Rally Championship reli stazu te zaokupili pažnju svjetske reli zajednice.

Huawei tvrdi da je Harmony OS trenutno na 70-80 posto nivoa Androida

Huawei tvrdi da je Harmony OS trenutno na 70-80 posto nivoa Androida

18.09.2020. komentiraj

Američke sankcije Huaweiju uvedene su u svibnju prošle godine i lideri kineskog giganta odlučili su ubrzati razvoj svog operativnog sustava pod nazivom HarmonyOS, svjesni da bi jako brzo mogli ostati bez Androida u obliku kakav je potreban za nadmetanje na tržištu. No, nisu očekivali da bi razvoj alternative mogao potrajati, toliko da su trenutni na 70 do 80 posto razine koju ima Android.