Početkom rujna održava se IFA 2020 Special Edition

Početkom rujna održava se IFA 2020 Special Edition
Dražen Tomić / Tomich Productions

Globalni brendovi u sve većoj mjeri koriste mogućnost koje su pred njima na IFA 2020 Special Edition sajmu, koji se održava od 3. do 5. rujna u Berlinu, ali na iznimno drugačiji način no što je bio slučaj dosad.

Dakle, može se reći da će ovaj 96 godina star sajam komunikacijske elektronike biti posebniji no svi prethodni. Umjesto 1800 izlagača i desetaka tisuća posjetitelja, IFA će ove godine dozvoliti maksimalno tisuću ljudi u izložbenom prostoru odjednom, a i izlagača će biti manje no prije.

Ali, bitno je da će ih biti. Konkretnije, više od 80 međunarodnih brendova i netom osnovanih potentnih startupova predstavit će novitete u svom asortimanu. Ne samo onima koji se nalaze u Berlinu, već i cijelom svijetu. Jer, iako IFA uvijek ima prisutnost u virtualnom smislu na cijeloj nam planeti, ovaj put će mnoge prezentacije ići uživo digitalnim putem, kako bi zainteresirani mogli uživo biti upoznati sa svime što se događa.

Može se slobodno kazati da su se organizatori itekako potrudili da unatoč pandemiji koronavirusa, barem jedan svjetski tehnološki sajam ove godine uspije, ne računajući CES u Las Vegasu, koji se održao u siječnju, prije cijele ove krize.

"Unatoč rigoroznim mjerama za sprečavanje širenja koronavirusa, koje variraju od zemlje do zemlje, uspjeli smo učiniti ovaj sajam stvarnim i zato smo još više uzbuđeni zbog njegova održavanja. Uistinu se radujemo susret u Berlinu. Ove godine, IFA će biti izvor inspiracije cijeloj industriji. Zajedno, poslat ćemo pozitivnu i snažnu poruku tržištima", rekao je Dirk Koslowski, IFA-in direktor Messe Berlin.

Treba na kraju naglasiti da IFA 2020 Special Edition sajam kombinira teme u industriji s glavnim značajkama na nekoliko odvojenih evenata - The IFA Global Press Conference gdje će se predstaviti glavni noviteti ekskluzivno za predstavnike medija. Zatim, IFA Business, Retail & Meeting Lounges i inovativna platforma SHIFT Mobility zajedno će s IFA NEXT posjetiteljima ponuditi jedno posebno iskustvo.